Dočká se Boleslav po 3 letech cenného skalpu? Nebo potvrdí formu lídr FORTUNA:LIGY?

Proč zápas sledovat…

Slavia pět posledních vzájemných zápasů vyhrála, třikrát v řadě navíc neinkasovala. Mladá Boleslav ale před tímto negativním obdobím vyhrála šest domácích střetnutí v řadě a o body bude rozhodně bojovat i zítra.

Mladá Boleslav v nové sezóně hned na úvod dvakrát selhala, když nestačila Zlín a poté ostudně podlehla Olomouci doma 0:4. Náladu si zlepšila v souboji s Karvinou, v bláznivém utkání, ve kterém padlo sedm branek, vyhrála Mladá Boleslav 3:4.

Nepřehlédněte: Úvod nového ročníku FORTUNA:LIGY je nejofenzivnější za posledních pět let

To Slavia má za sebou o poznání lepší období. Na úvod zvládla všechny tři zápasy, naposledy porazila Opavu 3:1. K výhře jednou brankou přispěla i nová posila, Peter Olayinka. Tomu stačilo jen osm minut na to, aby si vylepšil svůj střelecký účet v české nejvyšší soutěži.

Šanci by měl nyní Olayinka dostat od první minuty. Uvidíme, zda v základní sestavě nastoupí i Josef Hušbauer, který v posledních třech zápasech skóroval hned čtyřikrát. Slavii totiž čeká v příštím týdnu odveta 3. předkola Ligy mistrů proti Dynamu Kyjev a kouč Jindřich Trpišovský tak dost možná bude některé opory šetřit.

Jen na lavičce by tak měli zůstat Milan Škoda, Vladimír Coufal či Miroslav Stoch. Jistá není ani pozice gólmana, šanci by mohl dostat například dvacetiletý slovenský brankář Martin Vantruba.

Řekli před zápasem…

Jindřich Trpišovský, trenér Slavie Praha: „Hráli zápasy, kde padlo hodně gólů, ale tento duel bude podle mě jiný. Budou hrát více defenzivněji a my se musíme připravit na hru do plné obrany. Navíc budou mít v sestavě vysoký počet velkých hráčů a bude to hlavně o osobních soubojích, hlavičkových soubojích a standardních situacích.“

Tomáš Ladra, záložník Mladé Boleslavi: „Uděláme všechno pro to, abychom naše diváky nezklamali. Budeme se prát do poslední minuty. Mají velmi kvalitní kádr, takže i když mají po utkání s Kyjevem, žádnou výhodu nemáme. Jak jsem říkal, budeme muset bojovat, zopakovat některé věci z Karviné a dávat si pozor na zbytečné chyby.“

Také čtěte: FORTUNA:LIGA v novém hávu: Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Peter Olayinka, útočník Slavie Praha

Z belgického Gentu získala Slavia nigerijského útočníka, který předloni hostoval i v pražské Dukle. Tam si zapsal solidních šest branek, přesto od něj nyní lídr tabulky čeká více.

Hned v prvním utkání se Olayinka zapsal do střeleckých statistik, když po osmi minutách na hřišti dorazil střelu Josefa Hušbauera. Na pár minut se objevil i v utkání proti kyjevskému Dynamu, první větší šanci by měl ale dostat v pátek. Trenér Jindřich Trpišovský jej nejspíše zařadí do základní sestavy a Olayinka tak bude mít velmi dobrou příležitost navázat na svou první trefu v dresu Slavie.

Chcete si užívat zápasy fotbalové FORTUNA:LIGY s tím nejlepším servisem včetně aktuálních statistik? Pořiďte si O2 TV včetně stanice O2 TV Sport a českou nejvyšší soutěž budete mít jako na dlani!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru