Fantastický Vaněček i absence červených karet. Zajímavosti 3. kola FORTUNA:LIGY

Olomouc doma znovu bez branky. Před dvanácti lety z toho byl boj o záchranu

Olomouc měla sice v úvodních domácích duelech velmi těžké soupeře, nedokázala ale vstřelit branku Slavii, ani Plzni. Naposledy Sigma dvakrát v řadě v úvodních domácích zápasech vyšla naprázdno v sezóně 2006/07. Tehdy z toho byla čtrnáctá pozice a boj o záchranu v nejvyšší soutěži.

https://www.youtube.com/watch?v=EtKftOjyJOA

Znovu bez červené karty

Po třetím kole FORTUNA:LIGY je v průměru udělena jedna červená karta za kolo. Právě v minulém kole totiž diváci viděli hned tři červené karty. Nyní ale podobně jako v úvodním kole rozhodčí červenou kartu neudělili.

Po třech kolech žádná bezbranková remíza

Skvělým momentem po třetím kole je taktéž fakt, že na žádném stadionu se zatím nezrodila bezbranková remíza. Za posledních šestnáct let se to stalo pouze třikrát. A všichni nyní doufají, že se podaří navázat na sezónu 2012/13, kdy bezbrankovou remízu viděli diváci až v 7. kole. Tehdy Plzeň střelecky neuspěla na zlínské půdě.

Tři úvodní prohry Dukly v řadě? Naposledy z toho byl sestup

Dukla Praha má za sebou mizerný start do sezóny. Doma tentokrát nevstřelila ani branku a podlehla v prvním malém pražském derby Bohemians 1905. Naposledy pražský celek takto nezvládl úvod v ročníku 1993/94. A připomeňme, že z toho byl sestup.

Baroš a Hušbauer se dostali přes 50 ligových branek

Milan Baroš a Josef Hušbauer měli před tímto kolem na svém kontě shodně 49 ligových branek. Záložník Slavie ale dvakrát skóroval proti Opavě a dostal se tak přes padesátku o jednu trefu. Útočník Baníku Ostrava poté hattrickem sestřelil Příbram a na svém kontě má už 52 přesných zásahů.

slavia hušbauer facebook

Vaněček poprvé v kariéře dal dvakrát po sobě dva góly

Ačkoliv David Vaněček nadále jedná o svém dřívějším přesunu do Skotska, pro Teplice je momentálně nejdůležitějším hráčem. A ve své seniorské kariéře vůbec poprvé dokázal vstřelit dvě branky dvakrát po sobě. Ve druhém kole to schytala Dukla, nyní si dvakrát vyšlápl i na defenzivu Liberce.

Po třetím kole tři stoprocentní celky

Zlín z elitní skupiny odpadl, doma remizoval s Jabloncem. Neztratily ale nadále Slavia, Plzeň a Sparta. Tak skvělý úvod zažila Sparta naposledy před čtyřmi lety, tři výhry na úvod v řadě tehdy slavila i Slavia. Úřadující mistr zažil podobný start loni, tehdy z toho bylo čtrnáct výher v řadě.

První hattrick v lize dal Baroš

Před pěti a půl lety vstřelil Milan Baroš svůj první hattrick v české nejvyšší soutěži, tehdy díky němu Baník přejel poměrem 3:0 Hradec Králové. Ve 3. kole FORTUNA:LIGY třikrát překonal obranu Příbrami a stal se prvním hráčem, kterému se v nové sezóně hattrick povedl.

https://www.youtube.com/watch?v=HSmCkW2Tlpg

Chcete si užívat zápasy fotbalové FORTUNA:LIGY s tím nejlepším servisem včetně aktuálních statistik? Pořiďte si O2 TV včetně stanice O2 TV Sport a českou nejvyšší soutěž budete mít jako na dlani!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru