Králem Kitzbühelu se stal Slovák Kližan, Washington viděl parádní finálový obrat

Na mužském turnaji ve světoznámém lyžařském středisku rychle vypadli všichni hlavní favorité, v čele s loňským vítězem Philippem Kohlschreiberem a hlavně domácí hvězdou a nasazenou jedničkou Dominica Thiema. Tyto borce vyřadili Denis Istomin a Martin Kližan, kteří si museli účast v hlavní fázi turnaje vybojovat v kvalifikaci. O to větší překvapení bylo, že se oba následně probojovali až do finále. V něm po výsledku 6:2 a 6:2 kraloval Kližan.

Devětadvacetiletý slovenský tenista proměnil svoji šestou účast ve finále v šestý titul na okruhu ATP. „Myslím, že jsem předvedl nejlepší výkon na turnaji. Oba jsme byli pod tlakem, ale já odvedl dobrou práci a zasloužil si vyhrát. Hrál jsem opravdu solidní tenis,“ pochvaloval si po finálovém duelu v Kitzbühelu.

Finále turnaje v San José slibovalo zajímavou podívanou už jen pro to, že vítězka si připíše premiérový titul na prestižním okruhu v kariéře. Z něj se nakonec raduje třicetiletá Rumunka Mihaela Buzarnescu, když po výsledku 6:1, 6:0 uštědřila lekci o sedm let mladší Marii Sakkari z Řecka. Tak si musí na svůj první velký triumf počkat.

Zkušenost vs. dravé mládí. Takový podtitul nesla bitva o titul v ženské části dalšího prestižního podniku Citi Open ve Washingtonu, kde se ve finále Rusce Světlaně Kuznětsova postavila mladičká Chorvatka Donna Vekič. Ta sice získala první set, ale poté jen sledovala, jak ostřílená třiatřicetiletá hráčka převzala otěže a zápas otočila ve svůj prospěch. Bývalá světová dvojka a dvojnásobná grandslamová šampionka vyhrála 4:6, 7:6, 6:2 a vybojovala už 18. titul v kariéře.

Na další porci tenisových přenosů se můžete těšit i v tomto týdnu. Od pondělí 6. srpna se můžete těšit na Rogers Cup z Montrealu, kde se představí největší hvězdy i nejlepší české hráčky v čele s Petrou Kvitovou či Karolínou Plíškovou! Sledujte náš program.

Foto: Generali Open

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru