Boj o vysněnou Ligu mistrů začíná! Udělá Slavia doma proti Dynamu krok k postupu?

V lepším rozpoložení snad ani Slavia nikdy do pohárové Evropy nevstupovala. Tři zápasy, devět bodů a skóre 10:1. Celek z Edenu vstoupil do nového ligového ročníku na výbornou, i proto cítí, že by proti kyjevskému soupeři nemusel být bez šance. Favorit nicméně zůstává pořád stejný.

Dynamo už sice nebudí takový strach jako koncem 90. let, nicméně pořád má obrovskou kvalitu. V základní skupině některého z evropských pohárů chybělo naposledy před 13 lety, navíc mu stejně jako sešívaným vyšel vstup do sezony. Co do počtu titulů nejúspěšnější ukrajinský klub vyhrál všechny čtyři soutěžní zápasy shodně 1:0.

Také čtěte: Éra Ševčenka je pryč, respekt budí dál. Slavii čeká „jiné“, ovšem stále silné Dynamo Kyjev

Svoji sílu jasně demonstroval hlavně v zápasech se Šachtarem. Dynamo nejprve dokázalo svého úhlavního rivala porazit v bitvě o domácí Superpohár, poté si jeho skalp připsal i v lize. Utkání zvané jako Ukrajinská klasika rozhodl před 46 tisíci diváky šikovný slovinský křídelník Benjamin Verbič.

Nejen on bude pro Slavii hrozbou. „Dynamo jsme několikrát viděli naživo, dokonce i jejich přípravné utkání s Plzní. Jsou sehraní, mají vynikající křídla a velmi silného podhrotového hráče. Mají rychlý přechod do útoku, jsou běhaví, pracovití, hráli se zajištěným středem na dva defenzivní záložníky. Víme, s jakým klubem se setkáváme. Cesta vede přes aktivní hru,“ odtajnil kouč Jindřich Trpišovský, který počítá s podporou od fanoušků v hledišti. Bude potřeba.

Co se týče sestavy, slávistický lodivod by měl postavit totožnou jedenáctku, která vyběhla do ligového klání s Opavou. Výrazné zásahy do sestavy se neočekávají ani od trenéra Dynama Alexandra Chackeviče, jenž spřádá taktické plány na Slavii bez své současné největší hvězdy. Chorvatský vicemistr světa Josip Pivarič se kvůli prodloužené dovolené zapojil do týmové přípravy před několika dny a teprve se vrací do herní a zápasové praxe.

  • Předpokládané sestavy:

Slavia: Kolář – Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil – Souček – Stoch, Hušbauer, Sýkora, Zmrhal – Tecl.
Dynamo: Bojko – Morozjuk, Kádár, Burda, Kedziora – Bujalskij, Sydorčuk – Verbič, Garmaš, Cygankov – Besedin.

Úvodní duel 3. předkola Ligy mistrů mezi Slavií a Dynamem Kyjev začne v Edenu v úterý 7. srpna v 19:30, přímý přenos na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal startuje o půl hodiny dříve. Chcete být u toho? Objednejte si O2 TV Sport na den a užijte si očekávaný zápas na notebooku, tabletu nebo mobilu!

Foto: fcdynamo.kiev.ua, slavia.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru