První pražské derby je tady: Zastaví Dukla proti Bohemce sérii těžkých K.O.?

Proč zápas sledovat…

Podle posledních zápasů obou klubů to vypadá na ofenzivní pondělní střetnutí. Dukla má za sebou hrozivý konec minulé sezóny a i podobný start do ročníku nového.

V posledních pěti ligových zápasech Dukla nezískala ani bod, inkasovala navíc šestnáct branek. Bohemka vstoupila do FORTUNA:LIGY o poznání úspěšněji, když v prvním kole přehrála Slovácko. Druhé kolo se ale svěřencům Martina Haška hrubě nevydařilo.

Nepřehlédněte: Co nám nabízí třetí kolo FORTUNA:LIGY?

Ještě před půl hodinou hry dostal gólman Tomáš Fryšták červenou kartu a Příbram z penalty zvýšila na 2:0. Zápas poté nabídl další čtyři branky a Bohemka nakonec prohrála poměrně vysoko 4:2.

Dojem tak bude napravovat zítra. Mírným favoritem je ale Dukla, dost možná i díky poslednímu vzájemnému střetnutí Na Julisce. Tehdy pražské derby ovládla Dukla poměrem 2:0. V posledních pěti zápasech poté Dukla slavila hned třikrát, Bohemka se radovala dvakrát. Na Litavce ale naposledy zvítězila před čtyřmi lety.

 

Řekli před zápasem…

Pavel Drsek, trenér Dukly Praha: „Byl bych rád, kdyby přišlo hodně lidí, myslím, že tohle malé derby bude mít svůj náboj. Viděl jsem Bohemku v posledním kole v Příbrami, dlouho hráli v deseti, ale je na nich vidět, že to nevzdávají za žádné situace, chtějí být nebezpeční i nahoru a snaží se hrát rychle dopředu. V kádru mají hodně zajímavých hráčů, my se budeme snažit je eliminovat a uplatnit se pomocí naší hry. Chceme zápas vyhrát,“

Martin Hašek, trenér Bohemians 1905: „V Příbrami jsme odehráli zápas blbec. Odnášíme si z něj dvě červené karty a s absencemi Šmída a Fryštáka si musíme poradit. Byla tam však spousta pozitiv, na které se budeme snažit navázat. Mužstvo šlo za zvrácením výsledku. V devíti se hráči snažili hrát dopředu. Také Hilál okamžitě zapadl. Jsem přesvědčený, že nás to nezlomí a že nás to naopak nakopne třeba podobně jako Olomouc úvodní prohra se Slavií. Do zápasu půjdeme plni odhodlání.“

Také čtěte: FORTUNA:LIGA v novém hávu: Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Dominik Mašek, útočník Bohemians Praha 1905

V loňské sezóně branky Dominika Maška zařídily Bohemce rovných 10 bodů, v té letošní už třiadvacetiletý útočník zaznamenal vítěznou branku v úvodním střetnutí proti Slovácku.

Zápas s Příbramí Maškovi nevyšel, výrazně k tomu ale přispěl fakt, že téměř hodinu hry strávila Bohemka v deseti a od 73. minuty hrála dokonce v devíti. Nyní bude Bohemka znovu v plné síle a opět se bude spoléhat na jeho kvality.

dominik mašek

S výjimkou páteční předehrávky můžete zbylých sedm utkání 3. kola FORTUNA:LIGY sledovat mimořádně zdarma a bez registrace! Jak na to? Podrobnosti o super akci pro všechny fotbalové fanoušky se dočtete v tomto článku.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru