Oklepe se Sparta z pohárového neúspěchu? Soupeře má na to zcela ideálního

Proč zápas sledovat…

Jeden hlavní důvod je asi znám všem fotbalovým fanouškům. Sparta ve čtvrtek sice porazila Suboticu 2:1, do dalšího předkola Evropské ligy se ale neprobojovala. Část „fanoušků“ navíc branku hostujícího týmu nenesla úplně lehce a vtrhla na hřiště. Je tak i otázkou, co se bude dít v neděli.

Sparta se každopádně musí rychle oklepat a zaměřit se pouze a jen na FORTUNA:LIGU. V úvodních dvou zápasech body neztratila, trochu překvapivě po zaváhání na srbské půdě porazila i Jablonec a nyní si jde pro tři body z utkání proti Slovácko.

Nepřehlédněte: Co nám nabízí třetí kolo FORTUNA:LIGY?

Celek z Uherského Hradiště rozhodně nemá co ztratit a tento fakt může Slovácku vyhovovat. Jenže na druhé straně je proti Slovácku historie. Na Spartě Slovácko nebodovalo od roku 2004, kdy se zrodila remíza 1:1.

Tehdy mělo Slovácko po proměněné penaltě Pavlíka blízko k překvapivé výhře, bod ale Spartě zajistil Jiří Homola. Sparta sice měla v posledním domácím utkání problémy, nicméně po hodině hry rozhodl David Lafata. Ve druhém střetnutí se zrodila remíza, favorit je nicméně jasný.

 

Řekli před zápasem…

Zdeněk Ščasný, trenér Sparty Praha: „Slovácko má velmi dobrý pohyb, kondice hráčů je vysoká, to ukázali na Bohemce. Musíme hrát tak, abychom tyto jejich silné stránky eliminovali.“

Jakub Petr, záložník Slovácka: „Víme, že Sparta není v úplně optimálním rozpoložení. Je tam těch cizinců fakt hodně a moc jim to neklape. Já doufám, že toho využijeme a že se tam popereme o body. Kdyby postoupili, tak by byli v euforii, teď když vypadli, tak zase budou v lize muset, takže je těžké říct, jestli je to výhoda nebo nevýhoda.“

Také čtěte: FORTUNA:LIGA v novém hávu: Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Benjamin Tetteh, útočník Sparty Praha

Benjamin Tetteh svou kariéru v české lize začal právě na Slovácku. A i první branku vstřelil v dresu tohoto týmu, prosadil se na hřišti pražské Dukly. Nyní je ve Spartě a šancí ke skórování měl již několik.

Na svou první trefu zatím čeká, jednadvacetiletý útočník ale doufá, že branky brzy přijdou. „Snažím se zakončovat hodně, být mužstvu prospěšný. Góly mi tam zatím nepadají, ale máme ještě skoro celou sezónu před sebou, musím na tom dál pracovat,“ uvedl pro oficiální stránky letenského klubu Tetteh s tím, že Sparta podle něj musí hrát stejně jako ve čtvrtek.

S výjimkou páteční předehrávky můžete zbylých sedm utkání 3. kola FORTUNA:LIGY sledovat mimořádně zdarma a bez registrace! Jak na to? Podrobnosti o super akci pro všechny fotbalové fanoušky se dočtete v tomto článku.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru