Prestižní turnaje v San José a Washingtonu poznají své vítězky. Buďte u toho!

Mubadala Silicon Valley Classic v San José si budou ještě dlouho tenisoví fanoušci pamatovat jako místo, kde musela bývalá světová jednička a americká superstar Serena Williams už v 1. kole skousnout nejtěžší porážku v kariéře. Před startem turnaje jí přitom patřila nálepka jedné z hlavních favoritek, očekávalo se, že by se mohla klidně objevit až ve finále, stejně jako ve Wimbledonu.

Do boje o titul na turnaji s dotací 799 tisíc dolarů ovšem prošly hráčky, od kterých se to rozhodně nečekalo. Třicetiletá Rumunka Mihaela Buzarnescu (24. místo v žebříčku WTA) i o sedm let mladší Maria Sakkari (49.) z Řecka si zahrají o svůj premiérový triumf na okruhu WTA. Na kurtu na sebe narazí poprvé. Uvidíme, jak dopadne jejich první vzájemný duel.

Zkušenost vs. dravé mládí

Jestli někdo udělal na turnaji Citi Open v hlavním městě Spojených států opravdu dojem, pak je to Světlana Kuzněcova. Zkušená třiatřicetiletá ruská tenistka a někdejší světová dvojka postupně vyřazovala bez problémů jednou soupeřku za druhou. Za vše hovoří fakt, že cestou do finále ztratila ve čtyřech odehraných duelech pouhých 14 gamů!

Ovládne aktuálně 128. hráčka žebříčku WTA i poslední zápas na turnaji a připíše si už osmnáctý titul v kariéře? Zastavit se ji pokusí daadvacetiletá Chorvatka Donna Vekič. Hráčka z páté desítky světového žebříčku by naopak ráda slavila zisk třetího triumfu na prestižním okruhu.

  • Finále turnajů WTA – neděle 5. srpna:

Mubadala Silicon Valley Classic, San José
23:00 Mihaela Buzarnescu – Maria Sakkari – O2 TV Sport

Citi Open, Washington
23:00 Světlana Kuzněcova – Donna Vekič – O2 TV Tenis

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru