Po Slavii přivítá Sigma i úřadujícího mistra. Napraví ve šlágru kola úvodní selhání?

Proč zápas sledovat…

Důvodů je opravdu mnoho. Stačí se podívat například jen na vzájemné zápasy a hned najdeme extra motivaci pro domácí. Sigma naposledy Plzeň doma porazila před sedmi lety, od té doby dvakrát uhrála bod a čtyřikrát prohrála.

V úvodním utkání na domácí půdě navíc zcela jasně nestačila na Slavii, prohrála 0:3. Nyní přivítá dalšího adepta na mistrovský titul a ráda by navázala na střetnutí druhého kola, ve kterém porazila Mladou Boleslav s přehledem 0:4. Kromě útoku byl vidět i gólman, Miloš Buchta předvedl parádní výkon a vychytal čisté konto.

Nepřehlédněte: Co nám nabízí třetí kolo FORTUNA:LIGY?

Na druhé straně se z čistého konta radoval v minulém kole i Matúš Kozáčik, který proti Liberci taktéž musel několikrát zasahovat. Plzeň doma ideální výkon nepředvedla, díky druhé trefě Michaela Krmenčíka v sezóně ale nakonec mohla slavit.

Sobotní střetnutí nabízí i velmi zajímavý útočný duel. Na jedné straně bude stát již zmíněný Michael Krmenčík, jenž se trefil v obou úvodních zápasech. Na té druhé by měl nejvíce hrozit ofenzivní záložník Jakub Plšek. Ten úvodní kolo vynechal, hned následně se ale střelecky prosadil a navázal na vynikající závěr sezóny minulé.

Tehdy v posledních deseti duelech vstřelil sedm branek a výrazně pomohl Sigmě ke konečné čtvrté pozici.

 

Řekli před zápasem…

Václav Jílek, trenér Sigmy Olomouc: „Pevně věřím, že navážeme na výkon z Boleslavi. Jak jsem viděl v úvodních dvou zápasech, tak Plzeň není tak suverénní, jak asi sama očekávala. Na druhou stranu ale ukazuje svou sílu, protože ačkoliv není v zápasech dominantní, dokáže je zvládnout. Čeká nás tady aspirant na titul, velmi silné mužstvo a myslím, že jsme v loňské sezóně ukázali, že se s nimi dá hrát.“

Pavel Vrba, trenér Viktorie Plzeň: „Co očekávám od sobotního utkání? Že to bude zajímavý zápas, protože my máme raději mužstva, která chtějí hrát fotbal a kombinovat. Z tohoto pohledu si myslím, že by to mohlo být hodně zajímavé.“

Také čtěte: FORTUNA:LIGA v novém hávu: Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Jakub Plšek, záložník Sigmy Olomouc

Řeč již o něm byla. Čtyřiadvacetiletý záložník v úvodním kole chyběl a Olomouc jasně nestačila na Slavii. Ve druhém kole proti Mladé Boleslavi ale odehrál celé střetnutí a parádní ranou se zapsal i do střelecké listiny.

V posledních měsících má vskutku skvostnou formu. Jak jsme již uvedli výše, v deseti posledních zápasech minulé sezóny nasázel sedm branek. A je jisté, že na něj Sigma v čele s koučem Václavem Jílkem bude spoléhat i v sobotu večer.

S výjimkou páteční předehrávky můžete zbylých sedm utkání 3. kola FORTUNA:LIGY sledovat mimořádně zdarma a bez registrace! Jak na to? Podrobnosti o super akci pro všechny fotbalové fanoušky se dočtete v tomto článku.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru