Boje pod Alpami vrcholí: Kdo si z Kitzbühelu odveze cennou trofej a tučnou prémii?

Domácí fanoušci před startem turnaje věřili, že by se letos mohli konečně dočkat prvního rakouského vítěze od 1993. Jejich největším želízkem v ohni byl především Dominic Thiem – turnajová jednička. Osmý hráč světového žebříčku ovšem roli hlavního favorita naplnit nedokázal. Vypadl už ve 2. kole, stejně jako ostatní Rakušané a také druhý nasazený a loňský vítěz Philipp Kohlschreiber.

Vyřazení Thiema bylo o to překvapivější, že se o něj na tamní antuce postaral Martin Kližan, který si musel účast v hlavní fázi turnaje vybojovat v kvalifikaci. Zkušený slovenský tenista (112. místo v žebříčku ATP) následně uspěl i v další bitvě a nyní stojí na prahu semifinále, v němž se postaví mladému Jaume Munarovi (88.) ze Španělska. Tihle dva na sebe na okruhu ATP dosud ještě nikdy nenarazili.

Na jednom z nejmalebnějších stadionů obklopeného Alpami se poprvé utkají i Chilan Nicolas Jarry (53.) s Uzbekem Denisem Istominem (95.). Ten stejně jako Kližan začínal v kvalifikaci a cestou mezi čtyři nejlepší utnul šance Němce Kohlschreibera na obhajobu titulu.

Generali Open – semifinále, pátek 3. srpna:
13:00 Nicolas Jarry – Denis Istomin
14:30 Martin Kližan – Jaume Munar

Kdo se probojuje do samotného finále, v němž čeká na vítěze kromě zisku cenné trofeje i odměna přes dva miliony korun? Semifinálové bitvy turnaje v Kitzbühelu stejně jako finále uvidíte v přímých přenosech na O2 TV Sport! Podívejte se, jak si stanici O2 TV Sport plnou exkluzivního sportovního obsahu objednat na 24 hodin.

Foto: Generali Open

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru