Jak si udělat svůj vlastní hologram? Máme návod

Svět se s takzvanou digitální revolucí 4.0 rychle mění a za pár let budou možná takové hologramy zcela běžnou součástí našeho života. Co dobu trochu předběhnout a hologram si vyrobit už dnes? Víme, jak na to.

Stačí otevřít například portál YouTube, na kterém najdete řadu návodů, podle kterých si svůj vlastní domácí hologram můžete vytvořit. Co k jeho výrobě potřebujete? Stačí vám obyčejná izolepa, papír, kousek plastu (výborně vám poslouží třeba přebytečný obal od nosiče CD) a ostrý nůž na koberce. Samozřejmě si k ruce vezměte i váš chytrý telefon.

Nejprve je potřeba si na papír nakreslit šablonu čtyřúhelníku. Jeho nejkratší stěna bude měřit jeden centimetr a protilehlá strana šest centimetrů. Jeho výška pak bude 3,5 centimetru. Nakreslenou šablonu následně musíte vystřihnout. Pak jí obkreslete na připravený obal od cédéčka. Nožem pak vyřežete čtyři stěny hranolu, které k sobě musíte přidělat lepicí páskou. V tuto chvíli už byste před sebou měli mít hotový plastový hranol.

Teď už jen na internetu najděte nějaká holografická videa. Spousty jich naleznete na zmiňovaném YouTube, například zde:

Pak jděte do zatemněné místnosti a vyrobený předmět dejte na střed displeje vašeho mobilního telefonu. Zapněte uvedené video a stane se „zázrak“, nad vaším displejem se budou pohybovat holografické předměty. Video s kompletním postupem najdete níže.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Designové smartphony Huawei pro vás máme připravené za skvělé ceny
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru