Promítačka pohádek Moonlite. Je to hodně povedená drobnost

Natalie Rebotová přemýšlela, jak vylepšit pohádky před spaním. Ne že by čtení z knížky nebylo fajn, ale proč nevymyslet něco nového. Inspiraci si vzala z oblíbené stínohry s prsty. Co kdyby to dokázal smartphone?

A on to dokáže. Natalie projekt Moonlite představila na portálu Kickstarter a zaznamenala fenomenální úspěch. Nechtěla moc – 20 000 dolarů, ale nakonec se jí podařilo získat více než 345 000 dolarů od pěti tisíc lidí.

Moonlite není nic komplikovaného. Dokonce je to geniálně jednoduché. Žádný komplikovaný projektor. Stačí smartphone s integrovaným bleskem, což je dnes v podstatě každý smartphone. Moonlite zatím podporuje novější iPhony a Samsungy S6 a S7, ale podpora se bude v průběhu času jistě týkat i dalších telefonů.

Projektor je v podstatě jen plastový nástavec, který se nasadí na horní hranu telefonu tak, aby okénko šlo přes blesk – či spíš svítilnu mobilu. Do nástavce se pak vloží kotouček s okénky příběhu. Je to tedy taková kombinace moderní technologie s dnes už pozapomenutou promítačkou.

Kotouček se v držáku posouvá ručně, políčko po políčku a ta jsou prosvětlována svítilnou mobilu. Výsledkem je obraz na zdi či stropu. Samozřejmě to není žádný film, promítané obrázky jsou jen doplňkem pro příběh, který prostě musí být vyprávěný.

Jenže Moonlite přeci jen využívá smartphone trochu víc. Je to totiž i aplikace, která doplňuje příběh zvuky a dalším interaktivním obsahem k jednotlivým příběhům. Celkově je Moonlite výborný nápad. Jednoduchý, ale efektní a zajímavý. Samozřejmě to není hračka pro větší děti, je jasně směřovaná na předškoláky.


Moonlite navíc není drahý. Základní sadu nabízela autorka na Kickstarteru za 30 dolarů, tedy asi za 750 korun. V nabídce je pak množství různých balíčků, kombinujících projektor a různé příběhy či pohádky. Vždy v kombinaci projekčních kotoučků a obsahu v mobilní aplikaci. Tu lze objednat samostatně, autorka si za ní žádá 10 dolarů, tedy asi 250 korun. V případě zájmu lze Moonlite objednávat z celého světa, v případě České republiky je pak nutné počítat s poštovným a případně podle ceny i poplatkem za DPH.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Bez této aplikace na dovolenou neodjíždějte. Přeloží cokoliv
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru