Možná až moc chytrá sluchátka Vinci

Můžeme je nazvat hitem komunitního financování a vlastně i hitem internetu. Chytrá sluchátka Vinci mají být novým fenoménem chytrých zařízení, respektive internetu věcí. Po chytrých brýlích, chytrých náramcích, hodinkách a mnoha dalších věcech.

Sluchátka Vinci nejsou žádný koncept, firma Inspero, která za jejich vývojem stojí, už má dávno vyrobené prototypy a prodej zahájí ještě do letošních Vánoc. Přesto šla s kůží na trh a nabídla sluchátka na portálu komunitního financování Kickstarter. A je to velký úspěch. Chtěla podpořit 50 000 dolary a už vybrala desetinásobek. A to kampaň ještě neskončila.

První, čeho si každý na sluchátkách všimne, je mohutná konstrukce. Jsou nepřehlédnutelná. Navíc na jednom sluchátku je rozměrný displej. Přes něj se gesty sluchátka ovládají a když nejsou na hlavě, tak displej funguje i jako rozhraní pro jejich ovládání. Vypadají zvláštně, ale to zjevně hodně lidem vůbec nevadí. Ostatně mohutná sluchátka jsou dnes v módě, tak proč ne. Design sluchátek už získal několik cen a měl by být velmi pohodlný pro nošení.

Vinci ale nejsou obyčejná sluchátka. V podstatě je to i hudební přehrávač s integrovanou pamětí 32 GB, což stačí na tisíce uložených písniček. Ale to stále není vše. Sluchátka mají i wi-fi, bluetooth pro spojení s mobilem a dokonce vlastní slot pro SIM. V tomto případě ale podporují jen přenosy 3G.

Pokračujeme dál. Sluchátka fungují i jako sportovní tracker, který navíc měří i srdeční tep. Všechny potřebné údaje pak dokáže posílat do smartphonu. Mají i hlasové ovládání a dvě poslední funkce: bezdrátové nabíjení a aktivní potlačování okolního hluku už umí jen vyšší verze sluchátek.

Vinci se totiž budou prodávat ve dvou verzích. Základní a uvedené vylepšené s dvojicí funkcí navíc. Především to potlačování hluku je docela důležité a jistě hodně zájemců posune k dražšímu modelu. Ten bude v obchodech stát 300 dolarů, základní verze je o třetinu levnější. V přepočtu tak sluchátka vyjdou na 5 a 7,5 tisíce korun a k tomu je nutné připočíst DPH. To rozhodně není málo, ale v akci na Kickstarteru mohou zákazníci ušetřit docela hodně. Nejvýhodnější nabídky jsou už pryč, ale stále lze objednat sluchátka se zhruba třetinovou slevou.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek 6 zaručených tipů, jak se zbavit věčných uzlů na sluchátkách
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru