Levitující mobil se rovnou nabíjí. Umí to OvRcharge

Bezdrátové nabíjení není nic neobvyklého. Několik smartphonů na trhu ho podporuje přímo, k dalším si musíte pořídit speciální kryt. Výhody bezdrátového nabíjení jsou především v pohodlnosti. Prostě mobil na nabíječku položíte, jedno v jakém směru a nabíjíte. Nemusíte hledat konektor a hlavně se nemusíte trápit s kabelem. Především, když si nabíječku zabudujete do stolu, je to elegantní řešení.

Levitující předměty dnes také nejsou zcela neobvyklou záležitostí vyhrazenou kouzelníkům a iluzionistům. Mohou za to magnety, které předměty udržují na podložkou. Koupit si můžete různé levitující předměty, velmi populární jsou v poslední době především levitující květináče.

Když obojí spojíme, dostaneme nápad kanadského studia AR Design. Levitující nabíječka se jmenuje OvRcharge a firma s ní prorazila na portálu komunitního financování Kickstarter. Podařilo se vybrat dokonce o 20 000 dolarů víc, než byl původní požadavek.

Předprodukční vzorky už firma má a chlubí se jimi ve videích. Funguje to a vypadá to zajímavě. Smartphony se nad nabíječkou OvRcharge vznášejí a točí dokola. Na výběr budou dvě varianty nabíječky. Menší model se základní cenou 209 kanadských dolarů a verze OvRcharge Ultra za 219 kanadských dolarů. Nabíječky se liší jen rozměry základové stanice a mírně nabíjecím proudem. Proto i ten malý cenový rozdíl. V ceně je pak i potřebný kryt pro smartphony.

V přepočtu je cena nabíječky akceptovatelná, vyjde na 3 800 až 4 000 korun. K tomu je ale nutné připočíst poštovné a daň. Výrobce slibuje první dodávky do konce letošního roku na prosinec.

Pokud se ptáte, jak to celé funguje u mobilů, které nemají bezdrátové nabíjení, tak vysvětlení je prosté. V ceně nabíječky dostanete i kryt, který bezdrátové nabíjení podporuje. Na krytu je navíc vystouplý magnet, díky kterému pak mobil nad nabíjecí stanicí levituje. V současné chvíli výrobce slibuje kryty na většinu nových modelů značek Apple, Samsung, LG, Huawei, Sony, LG a na jedno HTC a OnePlus.

Nevýhodou tak je, že si budete muset navléct na mobil kryt, který má navíc na zádech výstupek v podobě magnetu. Výrobce slibuje, že OvRcharge nabíjí jen když je potřeba, jinak ale telefon levituje dokud ho neseberete. Je to efektní, ale rozhodně nikoliv nutný doplněk smartphonu. Někomu pak nemusí vyhovovat design nabíječky, což je v podstatě dřevěný kvádřík ve třech barvách mořidla.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek 10 novinek, na které se můžeme těšit v novém Androidu Oreo
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru