Nový iPhone je tu. Má vše, co jsme čekali a ještě víc

Apple iPhone 7 je na světě a je přesně takový, jako se čekalo. Navíc jsme dostali řadu dalších, na první pohled drobných, ale často praktických vylepšení. Právě ta nový iPhone posouvají opět na špičku mezi chytrými telefony.

Už před představením iPhonu 7 se nahlas mluvilo o tom, že novinka nedostane radikálně nový desgin, bude mít dvojitý fotoaparát a přijde o sluchátkový konektor. Všechny tyto informace se pak během oficiálního představení telefonu v kalifornském sídle společnosti potvrdily. Nový iPhone je však opravdu nový a v mnohém si na konkurenci dovede vyšlápnout. Kombinací svých funkcí je totiž stále extratřída.

Každá nová generace iPhonu představuje posun kupředu, aby Apple dovedl čelit té nejšpičkovější konkurenci a model 7 to potvrzuje. Opět se jedná o nejvýkonnější iPhone v historii a opět dostal řadu vylepšení, která ho posouvají mezi nejmodernější smartphony na trhu. Apple vyladil každý detail nikoli bezhlavě, ale naopak – velmi promyšleně.

apple_iphone_7_09

To ukazuje i design. Ten se sice zásadně neliší od stávajícího modelu 6s, který už svůj vzhled převzal od modelu 6. Detaily však byly dopilovány tak, že novinka vypadá opravdu dobře. Apple si například pohrál s často kritizovanými plastovými proužky, které má přístroj kvůli lepšímu příjmu signálu. U nové verze jsou hodně potlačeny a mají minimalistickou podobu, takže si jich oko často ani nevšimne. To samo o sobě krásně uhlazuje design novinky. Apple navíc ke klasickým matným barvám (černá, stříbrná, zlatá a růžová) přidal nové luxusní lesklé provedení Jet Black, které dodává designu zcela nový rozměr.

Posun samozřejmě nastal i u hardwaru. Nový procesor A10 Fusion i nová grafika přináší výrazně vyšší výkon a také lepší výdrž baterie než u předchozí generace. Apple se chlubí tím, že je to momentálně nejvýkonnější čip pro mobilní zařízení a je 120krát výkonnější než sada u původního iPhonu první generace. Výkonu tedy bude mít novinka dostatek. Vylepšení se dočkal i displej obou provedení. I „sedmička“ bude totiž  k dispozici ve 4,7palcové verzi a také v 5,5palcové s označením Plus. Rozlišení sice zůstalo zachováno, ale firma slibuje lepší podání barev, lepší kontrast a další kvalitativní posuny.

apple_iphone_7_02

Velkou novinkou iPhonu 7 je dvojitý fotoaparát u verze Plus, klasické provedení si musí vystačit jen s obyčejným foťákem. Nadále zůstává zachováno rozlišení 12 megapixelů, snímač byl ovšem opět vylepšen a slibuje věrnější zachycení barev. Optika má světelnost F/1.8 u širokoúhlého objektivu a F/2.6 u druhého, takže telefon by měl zazářit především při focení s nedostatkem světla a ve tmě. Dvojitý foťák u modelu Plus pak přináší pro iOS zcela nové triky. Každá z čoček má rozdílnou ohniskovou vzdálenost a iPhone tak v podstatě nabízí dvojnásobný zoom. K tomu dovede používat data z obou čoček k vytvoření bokeh efektu, tedy rozmazání pozadí s ostrým subjektem fotografie v popředí.

Hodně se také bude u nového iPhonu 7 mluvit o absenci sluchátkového konektoru jack. Apple sám nazval tento krok odvážným a vysvětlil jej tím, že v mobilních telefonech bojuje o místo spousta součástek a letitý 3,5mm jack je prostě zastaralý. Sluchátka se nově připojují pouze přes Lightning konektor nebo bezdrátově, obojí přináší nové možnosti z hlediska kvality zvuku i ovládání. V základním balení s telefonem budou nová sluchátka a redukce na klasický jack, takže se uživatelé nedostanou do potíží. Zatímco absence jacku může někoho mrzet, skvělou zprávou je naopak odolnost vůči vodě dle specifikace IP67.

Apple iPhone 7 také zachovává atraktivní vlastnosti předchozího provedení, jako je například na tlak citlivý displej. Nově ale takto reaguje i domovské tlačítko, které Apple kompletně přepracoval a které dostane další možnosti z hlediska ovládání telefonu.
Významným upgradem prošla také paměť. Nová generace iPhonu se zbavila základního provedení se 16 GB paměti a nově je tedy standardem 32 GB. Za příplatek si pak budou moci zákazníci pořídit iPhone s pamětí 128 nebo 256 GB a to už je pořádná porce.

Prodej nového iPhone 7 zahájíme ve stejný den, kdy bude oficiálně dostupný na českém trhu, tedy v pátek 23. září. Nedočkavci však mohou už nyní na webu www.o2.cz/apple registrovat svůj zájem. My jim poté nabídneme možnost přednostní objednávky – ty u nás odstartují 16. září. Brzy také oznámíme ceny, za které budeme nový iPhone 7 nabízet. Už teď vám ale prozradíme několik výhod, které s nákupem u nás získáte:

  • Možnost dát na protiúčet starší modely iPhone a snížit si tak pořizovací cenu nového telefonu
  • Možnost zakoupení na splátky bez navýšení s nulovou akontací
  • Možnost pojištění proti poškození a krádeži
  • Pomoc s nastavením telefonu v rámci služby O2 péče (např. nastavení e-mailu nebo zálohování dat do iCloud)
  • Pestrý výběr z příslušenství, které nový telefon ochrání (např. ochranné tvrzené sklo nebo zadní kryt)
  • Garance fungování nejrychlejšího internetu 4G LTE od O2
  • Nákup bez závazku
  • Dvouletá záruka a servisní síť na celém území České republiky
  • Originální balení určené pro ČR (návody, nabíječka, atd.)

 

 

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Apple integruje iPhone do aut. A konkurence nespí
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru