O2 TV můžete sledovat na souši i pod vodou

Skupina českých potápěčů se během následujících dnů pokusí zlomit český rekord tím, že stráví pod vodou více jak 100 hodin bez přestávky. Aby jim čas strávený pod hladinou rychleji utíkal, dovedli jsme jim pod hladinu signál našeho internetu, díky kterému budou moct potápěči být v kontaktu se světem nad hladinou i v době ponoru.  Ten bude kromě zábavy sloužit i zdravotnickým a vědeckým účelům, například pro online měření tepové frekvence.

Signál u lomu posílí mobilní vysílač. Prostřednictvím LTE wifi routeru a speciálních kabelů pak bude připojení k internetu k dispozici i v podvodní kabině. Díky tomu budou moct potápěči na tabletech i mobilních telefonech sledovat například aktuální zpravodajství, poslouchat online muziku a dokonce si i krátit čas sledování televizi díky naší O2 TV.

Potápěči pod hladinou lomu Slověnický Mlýn u Českých Budějovic zmizí v sobotu 19. září dopoledne. Pokud vše dobře klapne, vynoří se po více jak sto hodinách – tedy ve čtvrtek 24. září po obědě. Hlavním hrdinou celého experimentu je David Vondrášek, vedoucí učitel potápění na FTVS UK Praha. V jeho dočasném obydlí pod vodou ho budou průběžně navštěvovat studenti FTVS a další zkušení potápěči.   Cílem experimentu je získat zkušenost s dlouhodobým pobytem v uzavřeném prostředí bez možnosti okamžitého výstupu. Současně pod vodou proběhne i několik lékařských experimentů – na jemnou motoriku, paměť, ovlivnění chuti, spánkové rytmy atd.

Online přenos s podvodní kabiny můžete sledovat na webu technet.cz. Pokud byste se o experimentu chtěli dozvědět víc, můžete se Davida Vondráška zeptat na online chatu, který proběhne v úterý 22. září rovněž na webu technet.cz

DSCF5466 DSCF5371 DSCF5389 DSCF5421 DSCF5431

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Jak zabavit děti v letadle? Máme pro vás 5 offline aplikací pro ty nejmenší pasažéry
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru