Internship program: Všechno jednou končí a jiné začíná

Minulý týden jsme se loučili a tento týden už se znovu vítáme. Pomyslné štafety si stážisté v O2 předávají každý rok. Jak Internship program hodnotí nyní již bývalí interni? Kolik jich ve společnosti nadále zůstává a jak se jim dařilo kombinovat práci se školou?

Téměř 90 % stážistů v O2 nadále zůstává

Přesně před rokem do O2 nastoupilo celkem 46 stážistů. Potkávali se na společných akcích a získali spoustu užitečných kontaktů. Začali se orientovat ve světě telekomunikací a setkali se s nejednou pracovní výzvou. Pozitivní zprávou je, že pouze 7 stážistů z tohoto ročníku program nedokončilo. Ostatní v O2 či v oddělené společnosti CETIN pokračují jako brigádníci, nebo se přesouvají na plný pracovní úvazek. A jak program hodnotí?

Celkem 46 % internů hodnotí program na jedničku, 45 % by jej oznámkovalo dvojkou a pouze 9 % studentů by programu udělilo trojku. Nejoblíbenější aktivitou byl teambuilding pro dobrou věc, kdy interni vyrazili pomáhat do Zoo Chleby. Líbily se jim také aktivity jako půlmaraton a exkurze do datového centra na Chodově. Jako náročný hodnotili interni trénink zaměřený na mobilní sítě.

V dotazníku také 99 % studentů uvedlo, že je tým přijal velmi dobře a že jim nadřízený vycházel vstříc v domluvě pracovní doby. Máme radost :-).

„Šli bychom do toho znovu,“ říkají stážisté.

A co o programu říkají samotní stážisté? Vybrali jsme pro vás čtyři studenty, kteří se v rámci O2 ze své původní pozice posunuli dál. Seznamte se s Pavlou, Lukášem, Ondrou a Petrou.

Stážisté

Pavla: Vždycky budu vzpomínat na fajn lidi, s nimiž jsem mohla pracovat. Pokaždé mi poradili a já se také z velké části díky nim vždy do práce těšila (vážně! :)) Díky Internshipu jsem poznala, jak funguje velká společnost. Zjistila jsem toho spoustu o telekomunikacích a jsem ráda, že jsem mohla být relativně blízko vzniku O2 TV a O2 Sport. Pro mě to byla zajímavá zkušenost, která splnila svůj cíl – posunula mě o kus dál.“

Lukáš:Nikdy nezapomenu na teambuilding na MS v hokeji v O2 aréně. Díky účasti v programu jsem se naučil pracovat se svým časem a lépe si organizovat práci. Poznal jsem spoustu zajímavých lidí a našel jsem si i nové přátele. Program se mi moc líbil. Mít tu možnost, určitě se přihlásím znovu.“

Ondra: „Otevřel se mi doslova nový svět v oblasti projektového managementu. Opustil jsem práci v bance, protože jsem se „rozhodl“, že chci dělat projektový management. Trvalo mi půl roku, najít tuto příležitost a po roce programu zde pracuji na plný úvazek. Našel jsem nové přátele napříč firmou a pohled na fungování telekomunikační společnosti (nejen O2) se změnil od základů.“

Petra: „Jedním z největších zážitků pro mě byl teambuilding pro dobrou věc. Nejen že jsme se všichni lépe poznali v neformálním prostředí a celý den jsme si užili, ale svou prací jsme také pomohli tam, kde je to potřeba. Ráda také vzpomínám na soft skills trénink – ze školení time managementu jsem si odnesla mnoho tipů a námětů, které využiji jak při práci, tak v soukromí. Program mi přinesl nejen pracovní zkušenosti, ale také možnost poznat kolegy pracující v různých odděleních.“

Nábor do další vlny programu spouštíme na jaře 2016. Sledujte nás a nic vám neunikne.

-Kariéra v O2-

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Jak zabavit děti v letadle? Máme pro vás 5 offline aplikací pro ty nejmenší pasažéry
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru