Oscarová novinka ve videotéce

Předávání cen akademie označované jako “udílení Oskarů” se předává  v americkém Los Angeles už od roku 1929. Poslední únorovou neděli proběhne již 87. ročník, kde se rozdají zlaté sošky těm lidem, kteří se zapříčinili o největší kinematografický přínos za rok 2014. Akademikové posuzují jednotlivá díla v devatenácti kategoriích. Vybírají mezi stovkami filmů ty nejlepší, které si zaslouží býti ověnčeny vavříny. My jsme si pro vás takové malé Oskary přípravili také. Mezi tisícovkou filmů obsažených v naší videotéce jsme vybrali ty, které s letošnímy Oscary přímo souvisí.

Už teď se můžete podívat na snímek nominovaný ve všech hlavních kategoriích. Snímek Chlapectví získal už několik prestižních ocenění na festivalech po celém světě, o tom zda-li si zaslouží i to nejvyšší se můžete přesvědčit hned teď i vy. Na zlatou sošku má spadeno hned v šesti kategoriích, jako jsou nejlepší film, nejlepší herečka (Patricia Arquette), nejlepší herec (Ethan Hawke), nejlepší střih, nejlepší scénář a nejlepší režisér (Richard Linklater).

Tím náš výčet nekončí. Na řadě je hodnocení hereckých kategoriích. Připravili jsme pro vás seznam šesti hereček a šesti herců, kteří jsou nominování za hlavní či vedlejší role v letošních snímcích. Můžete se na ně podívat ve více než než dvaceti filmech a následně si udělat vlastní názor a uvidíte, zda-li se shodnete s porotou při letošním rozdávání zlatých sošek. Začněte tedy koukat na filmy, filmový prosinec se blíží.

 

 

Herečky

actress

actresssuport

actor

actorsupport

 

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Jak zabavit děti v letadle? Máme pro vás 5 offline aplikací pro ty nejmenší pasažéry
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru