Soči kralovalo O2 TV, internetu i mobilu

Češi jsou národem sportovních fanoušků, což prokázali také během zimních her v Soči. Řada lidí řešila otázku, jak nepřijít o nejlepší sportovní výkony českých sportovců v pracovní době, na schůzce, nebo jinde daleko od televize. Díky internetu ovšem mohli mít zájemci aktuální informace prakticky kdekoliv.

To, že Češi fandili sportovcům na každém kroku, dokládají i naše statistiky sledovanosti O2 TV a návštěvnosti vybraných sportovních zpravodajských serverů. „Dopoledne online – ať už přes pevné nebo mobilní připojení, odpoledne a večer v televizi. Tak by se dal stručně popsat způsob sledování sportovních utkání ze Soči,“ říká David Duroň, marketingový ředitel pro segment domácností.

O2 TV dominoval hokejový zápas proti Slovákům
K televizním obrazovkám O2 TV v únoru táhla především česká hokejová reprezentace. Úplně nejvíc diváků sedělo před televizí v době vysílání prvního vyřazovacího hokejového zápasu, kdy jsme hráli s našimi slovenskými bratry.  Na druhé příčce ve sledovanosti se umístil čtvrtfinálový zápas proti USA.  Poté, co Češi vypadli, opadl i zájem diváků o hokej…

Hry v Soči a O2 TV

Sledovanost O2 TV si můžete stáhnout i v podobě pdf (151 kB).

V pevném připojení vyhrála Sáblíková
Největší nápor zaznamenaly sportovní zpravodajské servery 19. února kolem 15. hodiny. To když do finále na rychlobruslařský ovál vyjela Martina Sáblíková a měla před sebou 5000 metrů. Hokej se tak ve statistikách pevného připojení propadl na druhé místo (konkrétně zápas základní skupiny, kdy jsme hráli proti Lotyšům). S velkým odstupem byl na webu třetí nejsledovanější zápas Česka se Slovenskem (rekordman ve sledovanosti O2 TV). Zápas se Švédskem v zájmu jen těsně předčil 15kilometrový závod biatlonistů, kde dojel Ondřej Moravec třetí.

sldovanost vybraných webů v pevné síti O2

Výběr nejsledovanějších sportovních webů
(v období od 7. do 24. února 2014 prostřednictvím pevného internetového připojení O2)

  1. idnes.cz
  2. sport.cz
  3. nova.cz
  4. ceskatelevize.cz
  5. livesport.cz

Mobily ovládl hokej
Absolutně největší zájem o sportovní zprávy v mobilech vypukl na Valentýna během ranního zápasu české hokejové reprezentace s Lotyšskem.  Pozadu nezůstal ani zlatý triumf Martiny Sáblíkové. Prim v mobilech hrál server sport.cz. O stránky idnes.cz byl zájem zhruba poloviční a livesport.cz navštívila prostřednictvím mobilu zhruba pětina fanoušků. Další sportovní servery měly oproti třem uvedeným podstatně menší sledovanost.

sledovanost vybraných webů v mobilní síti O2

Nejsledovanější sportovní weby přes mobil
(v období od 7. do 24. února 2014 prostřednictvím mobilního připojení O2)

  1. sport.cz
  2. idnes.cz
  3. livesport.cz

 

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Internet na velkých akcích je jako oblek šitý na míru 
Nahoru