Čtrnácté jablíčko je hodně šťavnaté! Nejnovější generace iPhone 14 předčila očekávání 

Napjatě očekávanému Apple Keynote předcházelo mnoho spekulací o tom, jaké novinky přinese tato v pořadí již 14. řada modelů iPhone. Středeční představení nových jablečných mobilů potěšilo nejen fanoušky společnosti Apple. Kalifornský výrobce uvedl nejnovější generaci iPhone, která zahrnuje jak základní model iPhone 14, tak pokročilejší verzi iPhone 14 Pro. Veškeré modely si již dnes, 9. září 2022 od 14:00, můžete předobjednat na webu o2.cz 

Níže se zatím seznamte se všemi nadupanými novinkami a funkcemi, díky kterým by telefony z nejnovější modelové řady iPhone neměli uniknout vaší pozornosti. 

iPhone 14 a 14 Plus  

K již standardnímu 6,1 palcovému modelu iPhone 14 přidal Apple variantu s velkým 6,7 palcovým displejem. Větší z dvojice si tak vysloužil pojmenování Plus. Konkrétně jde opět o OLED panel s maximálním jasem až 1200 nitů a technologií Dolby Vision pro vyobrazení HDR obsahu.  

Hlavní fotoaparát zůstává u rozlišení 12 Mpx, ale nově je vybaven lepším a větším senzorem. Jednou z hlavních novinek je zlepšení zachycení světla v nočním režimu o 49 %. Vylepšená je i přední kamera, a to o automatické ostření. Další novinkou je Photonic Engine, která zajistí výrazné vylepšení kvality snímků ve zhoršených světelných podmínkách. Telefony jsou vybaveny i funkcí detekce dopravní nehody.  

Tělo nového iPhone 14 je z nejkvalitnějšího leteckého hliníku a vybírat můžete z 5ti barevných variant, a to u obou velikostí. 

iPhone 14 Pro a 14 Pro Max 

Nové modely iPhony 14 Pro budou nově dostupné ve 4 barvách, kdy novinkou v této modelové řadě je fialová barva.  Největší změnou je nový Dynamic Island, který nápaditě nahrazuje původní výřez v horní části displeje, zvaný notch. Funkce zlepšuje multi-tasking se zařízením a umožňuje plně interaktivní notifikace.  

Také u řady Pro můžete vybírat ze dvou velikostí displeje 6,1 nebo 6,7 palců. Nové modely iPhone 14 Pro a Pro Max se pyšní špičkovým jasem až 1 600 nitů v režimu HDR a při venkovním světle hodnotou až 2000 nitů!. Novou funkcí je always-on displej a výkon tohoto nejpokročilejšího modelu narostl o 40 % díky čipu A16.  

Největším upgradem si prošel především širokoúhlý 48Mpx foťák s dvojnásobným optickým zoomem a plně využitelnou funkcí Apple ProRAW. Nově má větší senzor a další vylepšení. Díky tomu budete schopni zachytit mnohem více světla za horších světelných podmínek. Navíc vám během focení za standardních podmínek umožní zachytit snímky v mnohem větším detailu.  

Zkušené fotografy jistě potěší také vylepšený ultraširokoúhlý objektiv, teleobjektiv a přepracovaný blesk s dvojnásobnou intenzitou, adaptivním chováním složený z 9 LED diod, který vám při focení pomůže precizně dosvětlit okolí. 

V neposlední řadě je vybaven funkcemi Cinematic a Action Mode, které aktivují vylepšenou stabilizaci, což využijete například při sportu.  

Jistě si vyberete právě ten model, který bude nejlépe vyhovovat právě vám a vašemu životnímu stylu. Nenechte si tuto novinku ujít, předobjednávat můžete už nyní na webu o2.cz 

Jakub Olšanský Autor článku
Jakub Olšanský
Pro Jakuba jsou telekomunikace koníčkem. Zajímá se o novinky, mezi které patří sítě 5G či C-Roads nebo Big Data. Rád si o těchto nových trendech povídá i s odborníky z O2, se kterými připravuje zajímavé rozhovory.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru