Spousta důvodů, proč je tablet lepší než smartphone a notebook

Po velkém boomu tabletů se z nich v poslední době stala jakási běžná součást naší „elektronické výzbroje“. Ale mnoho uživatelů stále váhá, jestli je pro ně tablet užitečný. Bez pochyby ale existuje celá řada situací, kdy je tablet lepším řešením, než stále poněkud malý displej smartphonu nebo naopak o něco neohrabanější notebook.

Možná za to může nárůst popularity smartphonů s velkou úhlopříčkou displeje, ale tak nějak se v poslední době zdá, že tablety už nejsou tak žádané, jako v době masivního nástupu prvních generací iPadů a konkurenčních zařízení. Ovšem hodně lidí na tablet nedá dopustit. Je to totiž skvělý nástroj, který se pro mnohé situace hodí mnohem lépe, než chytré telefony nebo klasické notebooky.

Skvěle přenosné

Tablety jsou pro mnohé uživatele zařízeními kdesi napůl cesty mezi chytrými telefony a notebooky. A pro mnohé z nich vyplňují mezeru, která je příliš malá na to, aby uvažovali doplnit svůj arzenál o třetí zařízení. Jenže tablety mnohdy dovedou zastat stejnou práci, jako klasické laptopy a stolní PC, a přitom jsou mnohem víc po ruce, než obvyklá počítačová řešení. Schválně – kolik z vás při každodenním shonu s sebou nosí svůj notebook? Jistě, mnoho lidí to dělá, ale pro spoustu dalších je to nepohodlné a otravné.

Tablet může být takovým ideálním příručním řešením. Menší sedmi- nebo osmipalcové modely jsou velmi skladné a lehké. Snadno se vejdou třeba i do kabelek, kam se notebook nesloží ani náhodou. Veškerá svá data, všechny nápady a rozpracované věci s sebou může mít jednoduše kdykoli po ruce. Nabídka tabletů je navíc hodně široká, daleko širší než nabídka PC, hlavně z hlediska cenového rozpětí.

Přitom už základní cenově dostupné modely zvládnou většinu funkcí i mnohanásobně dražších strojů. Příkladem levného a skladného tabletu pro každodenní využití kdykoli a kdekoli může být dvojice přístrojů Huawei MediaPad v naší nabídce. Sedmipalcový i osmipalcový model jsou k mání za pouhých 3 795 korun. Tašku či kabelku přitom zatíží jen zhruba třemi sty gramy, takže o jejich nošení ani nebudete vědět.

Multimediální centrum

Krom pohodlného zařízení na běžné každodenní schůzky může tablet sloužit k mnoha dalším účelům. Typické využití je pro přehrávání videa. I na hodně velkých displejích mobilních telefonů se najednou malé nezdají jen buňky těch velkých firemních tabulek, ale také postavy v oblíbených seriálech a filmech. Tablet je jednoduchým řešením, jak si kdekoli a kdykoli na cestách dopřát o trochu větší obraz a zlepšit zážitek ze sledování oblíbených pořadů.

Navíc, tablet se může snadno stát doslova multimediálním centrem celé domácnosti. S využitím některých dalších řešení a aplikací lze například snadno obsah streamovat na velkou televizi v obýváku a onen pracovní notebook může v klidu zůstat v kanceláři nebo alespoň uklizený v tašce. Tablet je vůbec skvělé zařízení na oddělení pracovního a soukromého světa. Laptop symbolizuje ten pracovní, tablet pak může být více soukromým nástrojem, který poslouží k přístupu k práci „co kdyby“.

Tablet také poslouží jako komfortní čtečka knih, ať už cestou do práce nebo třeba těsně před spaním. Spousta modelů už dnes disponuje speciálním módem pro komfortnější čtení, který šetří oči a nenamáhá je příliš ostrým a studeným (modrým) světlem. A v neposlední řadě poslouží tablet i jako herní konzole. I tady platí, že hraní spousty her je na tabletu pohodlnější a zábavnější než na chytrém telefonu. A opět tu jsou možnosti, jak dostat obraz třeba na domácí televizi.

Výdrž baterie

Při tom všem navíc tablet funguje skvěle jako nástroj, který ušetří baterii vašeho telefonu. Kolikrát se vám stalo, že jste během dne všemožnými činnostmi baterii smartphonu prostě zcela vybili? Tablety mají mnohem delší výdrž a navíc tím, že budete přes den střídat více zařízení, samozřejmě energii ve smartphonu ušetříte.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru