Xiaomi je dravec mezi výrobci mobilů

Čínská značka Xiaomi je stále pro mnohé zájemce o smartphone jakousi neznámou. Je to tím, že na náš trh oficiálně vstoupila až nedávno. V celosvětovém měřítku už ale delší dobu patří Xiaomi k největším výrobcům a firma se chce poprat s velikány jakými jsou Samsung, Apple nebo Huawei.

Z méně známé značky je nyní lídr

V Česku dlouho platily smartphony Xiaomi za výhodné modely pro nadšené a technicky zdatné uživatele. Její výkonné a přitom cenově dostupné smartphony mohou uživatelům snadno učarovat, ale většina zákazníků prozatím přistupovala ke značce trochu s opatrností. To už teď není potřeba – značka začala oficiálně působit na českém trhu a díky tomu se dostala i do naší nabídky. Zákazníci se tak mohou spolehnout na to, že telefony Xiaomi mají kvalitní technickou podporu, budou dostávat pravidelné aktualizace systému a samozřejmě je zajištěn veškerý servis.

Xiaomi se tak i v Česku stává rychle rostoucí značkou, která se dere mezi ty největší prodejce smartphonů. V celosvětovém měřítku mu patří po Samsungu, Applu, Huawei a Oppu už pátá příčka a na mnoha trzích je Xiaomi dokonce i jedničkou. Silné je samozřejmě doma v Číně, ale tam má i hodně silné soupeře. Na první místo se ale značka dostala například v Indii. Na světové trhy se vydává značka postupně a ze své domoviny postupuje směrem na západ. Dlouho byly smarpthony Xiaomi k mání jen v Číně a několika okolních trzích. Do Evropy oficiálně vstoupila nedávno a to právě na trzích ve východní Evropě.

Telefony, wereables i zaměření na startupy

Firma má velmi široké portfolio smartphonů, od přístrojů s menšími úhlopříčkami až po stroje s obřími displeji. V nabídce O2 najdete dva smartphony Xiaomi. Prvním je velmi populární model Mi A1. Ten je výjimečný i tím, že má na rozdíl od většiny modelů značky čistý operační systém Android – Mi A1 totiž patří do programu Android One. Dostatek výkonu mu dodávají procesor Qualcomm Snapdragon 625 a 4 GB operační paměti.

Xiaomi Mi A1

Druhou, ještě dostupnější volbou, je model Xiaomi Redmi Note 5A, který má jen o trochu slabší hardware. Díky naší lednové nabídce ho můžete však získat jen za 6 korun, standardní cena je pak 3 995 korun. Zákazníci k němu navíc momentálně v akci získají i fitness náramek Xiaomi Mi Band 2 zdarma. To mimochodem naznačuje, že portfolio značky se neskládá jen ze smartphonů. Ve skutečnosti je Xiaomi obecně výrobcem spotřební elektroniky, krom chytrých telefonů má v portfoliu i nositelnou elektroniku, televizory, čističky vzduchu, prvky chytré domácnosti (routery, zásuvky, senzory, osvětlení), tablety, akční kamery, notebooky, ale třeba také elektrický bicykl a spoustu dalšího. Xiaomi nabízí třeba i dětské tenisky.

Zajímavostí je, že mnohé tyto výrobky nejsou přímo z dílen Xiaomi, firma pod svá křídla často sdružuje různé startupy se zajímavými nápady a jejich produkty pak nabízí prostřednictvím své distribuční sítě. V Česku nabídka zatím tak bohatá není, ale časem se jistě rozroste.

Značka Xioami se tedy snaží proniknout téměř do všech oblastí každodenního života a řadí se k těm, které v tomto ohledu přináší celou řadu inovací. Je dravá a přitom její produkty jsou k dispozici za výhodné ceny. Pro českého zákazníka jsou tedy přístroje Xiaomi velmi lákavé.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru