Test: Pebble Time jsou chytré hodinky pro nadšence

Kromě základních Pebble Classic naleznete v naší nabídce i další dva modely chytrých hodinek Pebble. Ty se jmenují Time a Time Steel, mají stejný technický základ a barevný displej, který přitom dovede neuvěřitelně šetřit energii. I díky tomu se opět chlubí skvělou výdrží baterie.

Výborná výdrž je předností už původního modelu Pebble a novější typ Time na to navazuje. Firma se zkraje roku 2015 rozhodla, že na Kickstarteru vybere peníze na vývoj tohoto typu, který měl na rozdíl od původního modelu disponovat barevným displejem. Ale ne ledajakým, mělo opět jít o takzvaný e-paper displej, který spotřebovává energii jen při překreslování obrazu. Povedlo se, firma vybrala požadovaný půl milion dolarů za 17 minut, po 49 minutách už měly Pebble Time na kontě milion dolarů. Celkem pak během kampaně výrobce vybral přes dvacet milionů dolarů, což je stále rekordní hodnota, která se komukoli podařila na Kickstarteru vybrat.

Desítky tisíc podporovatelů ocenily jak nový barevný displej, tak mnohem modernější design. Ten sice opět nehraje na kdovíjak módní strunu, ale oproti původnímu modelu je elegantnější a méně technický. A kdo chce, může si pořídit ještě elegantnější provedení Pebble Time Steel, které mají namísto plastového tělo kovové a k dispozici jsou v černém, stříbrném a zlatém provedení. Model Time pak můžete v našem e-shopu zakoupit v černé, červené a bílé barvě.

Ačkoli mají obě provedení stejný technický základ, neliší se jen použitým materiálm. Time jsou celkově oblejší a připomínají mnohem víc onen oblázek, podle kterého se hodinky Pebble jmenují. Time Steel zase nahrazují gumový řemínek obyčejnějšího modelu řemínkem koženým. Ale díky standardnímu rozměru opět můžete řemínek u obou modelů vyměnit za jakýkoli se vám zlíbí.

Na zápěstí jsou oba modely hezky maličké a působí lehoučkým dojmem, 42,5 gramu modelu Time sotva pocítíte, kovový typ je jen o necelých 20 gramů těžší. Takže pohoda. Opět platí, že hodinky odolají nechtěnému kontaktu s vodou, ale potápět se s nimi se určitě nedoporučuje.

Funkcionalita zůstala v podstatě podobná jako u původního modelu Pebble, novinkou je ale vestavěný mikrofon, který umožní třeba pořizování poznámek. Opět platí, že se hodinky spojí se smartphonem s iOS 8 nebo Androidem 4.3 a novějšími systémy. Skrze aplikaci v chytrém telefonu se v podstatě nastavují veškeré funkce hodinek a instalují se do nich aplikace. Ty vypadají na barevném displeji ještě praktičtěji. LED podsvícení opět není třeba přes den nutností, zapínat jej budete jen když bude světla málo. Ale pravda, čitelnost černobílého modelu je v některých podmínkách přeci jenom o něco lepší.

Ovládání opět probíhá pomocí tlačítek na bocích hodinek, displej opět není dotykový. Díky tomu se ale snadno hodinky ovládají třeba i s mokrýma rukama a v podstatě poslepu. Velkou novinkou nového modelu je také větší prostor pro aplikace, zatímco původní Pebble jich zvládnou jen osm, nový model toto odstraňuje, umí si je podle potřeby nahrát z mobilu.

Hodinky Pebble představují skvělou alternativu ke konkurenčním přístrojům s Android Wear nebo k Apple Watch. S cenou 4 699 korun za model Time a 6 899 za typ Time Steel jsou v některých případech dostupnější, než konkurence.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru