Test: Chytré hodinky Pebble Classic nadchnou výdrží baterie

Chytré hodinky Pebble jsou oficiálně na českém trhu a my jsme se rozhodli je zařadit do naší nabídky. Zákazníci v e-shopu O2 si tak mohou zakoupit rovnou jeden ze tří dostupných modelů. My vám v testu představíme základní model Pebble Classic, který lze pořídit za 2 799 korun.

Model Pebble Classic je v současnosti vlastně už legendou na poli chytrých hodinek. Je to totiž právě ten model, díky kterému v roce 2013 tehdy vlastně nová společnost Pebble pomáhala vytvářet trh s chytrými hodinkami. Od té doby si našel tento typ po celém světě už stovky tisíc spokojených zákazníků a patří k nejoblíbenějším chytrým hodinkám.

Při pohledu na jejich design to nemusí každý pochopit. Pebble Classic totiž mají design vyloženě technický a budou se tak zamlouvat především uživatelům s alespoň náznakem duše geeka. Černé provedení v naší nabídce na druhou stranu není kdovíjak nápadné, takže se hodinky na ruce snadno „schovají“.

Tělo základního modelu je z plastu, ale působí bytelným dojmem, přitom jsou s hmotností 38 gramů docela lehoučké. Pásek je u modelu Classic gumový, ale vzhledem ke standardní šířce 22 mm a klasickému uchycení jej můžete vyměnit za jakýkoli jiný. To také znamená, že je v případě potřeby můžete přizpůsobovat svým módním potřebám. Hodinky jsou odolné vůči prachu, dešti a stříkající vodě, takže se o ně nemusíte bát, když se namočí.

Pebble Classic mají také velmi jednoduché ovládání. Na pravém boku najdeme tři tlačítka, ta krajní slouží k pohybu v menu, prostřední pro potvrzení. Tlačítko na levém boku slouží k návratu o úroveň zpět. Je to jednoduché jako facka, v hodinkách se rychle vyznáte.

Z výše uvedeného vyplývá, že displej Pebble Classic není dotykový. Ale i tak je vlastně jednou z největších předností hodinek. Jde totiž o monochromatický e-paper displej s nijak ohromujícím rozlišením 144 x 168 pixelů. A proč že je tedy předností? Jednoduše proto, že je jejich spotřeba elektrické energie naprosto minimální. V praxi tak hodinky spárované se smartphonem vydrží v provozu v pohodě týden, s moderním chytrým telefonem s Bluetooth 4.0 dokonce až 10 dní.

To ale v případě, že uživatel třeba trochu omezí množství notifikací, které hodinky zobrazují a nepoužívá podsvícení. To ve dne není potřeba, černobílý displej je skvěle čitelný, když se setmí, stačí rukou zatřást a podsvícení se zapne.

Hodinky Pebble se se smartphonem spojí pomocí aplikace. Ta slouží jak k nastavení typu notifikací, které bude smartphone do hodinek odesílat, tak k instalaci nových aplikací. Velká část aplikací je sice vlastně jen další styl zobrazení času, ale některé přináší i chytřejší funkce, jako třeba údaje o počasí. Je jich překvapivě mnoho. A díky aplikaci Uber si snadno z hodinek můžete objednat i svůj oblíbený odvoz, aniž by bylo nutné vyndat smartphone z kapsy.

A právě v tom tkví kouzlo chytrých hodinek, modelů Pebble nevyjímaje. Často díky nim nemusíte vytahovat smartphone vůbec z kapsy, upozorní vás na události decentně. Výhodou Pebble je právě skvělá výdrž, díky které vás nemusí trápit jejich nabíjení. A když už je třeba je nabíjet, je tu elegantní magnetický konektor.

Chytré hodinky Pebble Classic najdete v našem e-shopu za 2 799 Kč.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru