Když si chcete nahrávat hovory na iPhonu, potřebujete tento kryt

U Androidu stačí nainstalovat aplikaci a můžete si vesele nahrávat příchozí i odchozí hovory. U iPhonů to bohužel takto snadno nejde. Ale řešení je na světě. Poněkud zvláštní, ale funkční.

Pokud si chcete nahrávat hovory, tak u iPhonu to je poněkud komplikované. Aplikace sice existují stejně jako třeba u Androidu, ale funkčnost je poněkud jiná. U Androidu nainstalujete a vesele nahráváte. Záznamy se ukládají do paměti telefonu.

U iPhonu takto přímo nahrávat hovor nelze. I s aplikací se hovory nahrávají v podstatě jen tak, že si vytvoříte účet a k němu přiřazené telefonní číslo. Když chcete nahrávat, tak musíte spojit hovor do konferenčního a ten se nahraje na server společnosti. Pak si můžete hovor nechat poslat nebo stáhnout. Platí se klidně za minutu záznamu. Je to prostě komplikované.

Když výše uvedené znáte, tak se nebudete podivovat nad výtvorem izraelské společnosti JIC, která stojí za stejnojmenným produktem. JIC je pouzdro na iPhone, respektive zadní kryt na iPhone, který je vlastně diktafonem. Kryt není s telefonem nijak propojený, má vlastní nabíjecí konektor a funguje zcela samostatně.

Princip je jednoduchý. Kryt má napájecí konektor, slot na paměťovou kartu, má reproduktor, mikrofon a tlačítka pro nahrávání a přehrávání. Hlavní devízou je, že umí nahrávat hovory, což – jak jsme již uvedli – je u iPhonu komplikované. I proto je mikrofon na horní straně krytu, aby zaznamenal obě strany hovoru.

Vedle hovorů lze samozřejmě nahrávat cokoliv, jakoukoliv konverzaci, hlasové poznámky a podobně. Prostě jako diktafon. Pro nahrávání stačí stisknout tlačítko nahrávání, třeba během hovoru. Záznamy lze přehrávat přímo, vždy se nejprve přehraje ta poslední. Záznamy jsou ve formátu MP3, takže si je s paměťovou kartou můžete snadno přehrát v počítači. Výrobce přidává kartu s kapacitou 2 GB, což stačí na několik hodin záznamu, ale můžete použít libovolnou větší kartu. Baterie pak podle výrobce vydrží na jedno nabití nahrávat až osm hodin.

Kryt moc hezký není, ale vedle nahrávání by měl telefon i uchránit před pádem. Cena je vcelku rozumná, v předprodeji na portálu Indiegogo vyjde na 750 korun plus poštovné. A firma posílá do celého světa. Zatím je kryt k dispozici jen pro iPhone 6, pro verze plus zatím k dispozici není. Akce na portálu komunitního financování poběží ještě několik týdnů. Výrobky má výrobce začít rozesílat od května.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru