Nejočekávanější smartphony roku tajemství zbavené

Výrobci chytrých telefonů si dávají každoročně dostaveníčko v Barceloně na veletrhu MWC, kde představují své nejžhavější novinky. Letos se máme opravdu nač těšit, novinek bude spousta. A hlavní hvězdou mezi nimi bude Samsung Galaxy S7.

Hodně očekávaný Samsung Galaxy S7 bude představen 21. února v sedm hodin večer. To je zatím jediná jistota, kterou máme, vše ostatní jsou spekulace. I když pravda, spekulace často hodně konkrétní.

Hlavní hvězda

Pokud se ukáží být spekulace pravdivé, design novinky se nebude příliš zásadně lišit od stávajících modelů S6 a S6 edge. I v případě nové generace připraví Samsung dva modely, jeden se zahnutým displejem a jeden v klasickém provedení, ale tyto kousky se podle všeho budou lišit velikostí. Klasický S6 má mít úhlopříčku 5,1 palce, typ S6 edge pak prý dostane displej o velikosti 5,5 palce.

Ve výbavě se můžeme těšit na špičkový procesor Snapdragon 820 (nebo nový Exynos 8890 od Samsungu) a nový bude i fotoaparát. Ten má mít rozlišení „jen“ 12 megapixelů, ale společně s objektivem se světelností f/1.7 by to mělo znamenat vynikající kvalitu snímků i za špatných světelných podmínek. Vzhledem k tomu, jak fotí S6, máme se opravdu na co těšit.

Ve výbavě samozřejmě nebudou chybět věci jako QHD rozlišení displeje, bezdrátové dobíjení, čtečka otisků a mnoho dalšího. Vrátit se má slot na paměťové karty microSD. Budeme čekat, zda Samsung vytáhne z rukávu ještě nějaké překvapení.

Nadějný vyzyvatel

Dalším špičkovým telefonem, který se v Barceloně ukáže, bude nové LG G5. I LG si pro premiéru vybralo datum 21. února, stane se tak ovšem dříve než u Samsungu, už v průběhu odpoledne. I tady se můžeme těšit na hardware v podobě procesoru Snapdragon 820 nebo displej s rozlišením QHD. Ten má vyrůst na 5,3 palce. Tělo telefonu bude kovové a LG má prý u novinky oproti stávajícím modelům změnit design. Velkou novinkou pak má být speciální slot, který půjde využít k rozšíření funkcí smartphonu. Sami jsme zvědaví, o co půjde.

Spousta dalších

Novinek v Barceloně bude samozřejmě mnohem víc. Něco chystá i japonské Sony, zda to bude nový supermodel Z6, ale jisté není. Zrovna tak není jasné, s čím se v Barceloně předvede Huawei, který měl z hlediska top-modelů silný závěr loňského roku. Po modelu Mate S přišel špičkový Nexus 6P a koncem roku také velký Mate 8, který firma v lednu na veletrhu CES uvedla i na světové trhy. A když zrovna nepřekvapí Huawei, může se tak stát v případě dalších čínských firem. Lenovo, ZTE, Alcatel, ti všichni tradičně představují v Barceloně novinky.

Pozdější nástup

Kdo naopak se svým špičkovým modelem bude v Barceloně chybět, je HTC. Novinka One M10 se představí až později, opět se mluví o špičkové výbavě a výraznějších změnách v designu. Bude zajímavé sledovat, zda se HTC podaří najít recept na své soupeře. Stejně tak je relativní ticho ohledně novinek u Microsoftu.

Každopádně je jisté, že i letos budou mít příznivci špičkových smartphonů opravdu z čeho vybírat.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru