Zajímalo by vás, kde se pohybuje vaše dítko?

Rodiče se zajímají o bezpečí svých dětí mimo domov. Devět z deseti by uvítalo možnost okamžitě zjistit, kde se dítě nachází

Každé třetí dítě nedá při zpoždění příchodu domů dopředu vědět, že se opozdí. Vyplývá to z listopadového průzkumu agentury Data Collect mezi 200 rodičů. Společnost Abardeen vyvinula inovativní náramkové hodinky s telefonem a GPS, které rodičům pomohou kontrolovat bezpečí svých potomků. Umožňují telefonování s dítětem, sledování jeho polohy a okolí, detekují náraz a informují o nečekaném sundání hodinek z ruky.

deti-bezpeci-grafV České republice se každoročně ztratí asi pět tisíc dětí. Přestože se policii podaří většinu z nich vypátrat, žádný rodič by nechtěl ztrátu svého potomka riskovat. Agentura v průzkumu také zjistila, že čím je dítě mladší, tím důslednější jsou rodiče v jeho kontrole. Třetina rodičů potom kontroluje svoje dítě během venkovních aktivit pravidelně, polovina jenom občas. Pokud se dítě někde zdrží, osmdesát procent rodičů zavolá na jeho mobilní telefon.

Co ale když je dítě příliš malé a mobilní telefon je pro ně zbytečně složitý nebo drahý? Náramkový telefon, nebo chcete-li smart hodinky Abardeen KT01S, má dítě pořád na ruce, proto je vhodný pro menší děti, které mohou mobil lehce ztratit. Vhodný je však i pro děti starší. Ty zase ocení, že je svým telefonováním nebo SMS zprávami neztrapňujete před kamarády. Spokojenost tak bude na obou stranách. Rodič bude vědět, že je dítě v bezpečí, a dítě nebude ničím omezeno. Pro maximální možnou bezpečnost dítěte slouží GPS a LBS lokátory, které online zobrazí jeho polohu. Ve vteřině tak lze zkontrolovat, zda potomek dorazil do školy, na kroužek či domů. Na hodinkách se dá navíc nastavit funkce tzv. bezpečné zóny, kterou se vymezí oblast, ve které by se dítě mělo pohybovat. Pokud ji opustí, upozorní rodiče zpráva na mobilu.

Abardeen_KT01S-modraHodinky Abardeen fungují na jednoduchém principu. Rodiče si do svých mobilních telefonů s operačním systémem iOS nebo Android stáhnou aplikaci Kid Mate, ve které si založí účet. Do svého účtu si pak přidají potřebný počet dětí a telefonní čísla jejich náramkových telefonů Abardeen. Volání s hodinkami je také snadné. Nastaví se na nich tři rodinná telefonní čísla, na která lze volat stisknutím jediného tlačítka. Problémem není ani zanechávání hlasových zpráv. Pro případ náhlého ohrožení je na hodinkách umístěno SOS tlačítko, které okamžitě odešle SMS polohu zařízení a začne vytáčet přednastavená čísla.

Náramkový telefon má však i další chytré funkce jako detekci sundání, detekci nárazu, ale také krokoměr, a dokonce ultrazvukový odpuzovač komárů. Nabízí i odposlech okolí a samozřejmě ukazuje čas. Na jedno nabití vydrží hodinky až 72 hodin v provozu s aktivací AGPS, a 20 hodin v případě zapnuté GPS. Hravý design hodinek, které jsou dostání v zelené, modré nebo oranžové variantě, slouží i jako módní doplněk.

Měli byste o takové hodinky zájem? Není problém, lze je koupit v řadě českých obchodů za cenu kolem tří tisíc korun, vhodnou SIM kartu pak získáte u nás.

Další informace o zařízení najdete na stránkách dovozce na adrese bezpecideti.cz.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru