Nejdostupnější LTE smartphone. Test Lenovo A2010

Telefony bez podpory LTE už nemají v naší nabídce místo. Vždyť i v těch nejnižších cenových hladinách už dnes najdeme atraktivní kousky s LTE. Příkladem může být třeba Lenovo A2010. S bonusem k tarifu při jeho pořízení můžete mít telefon prakticky zdarma.

Lenovo A2010 je s cenou 2 995 korun nejlevnějším LTE smartphonem v naší vánoční nabídce. I k němu můžete získat vánoční bonus až 3 000 korun, který vám promítneme do ceny tarifu po následující dva roky. Sympatické Lenovo tak můžete mít vlastně zadarmo, sleva na tarif může náklady na pořízení pokrýt. Bez problémů si tak můžete užívat nejrychlejší mobilní data i spoustu dalších moderních funkcí, i když nechcete za nový telefon utratit příliš peněz.

Na dnešní poměry je Lenovo A2010 velmi kompaktní smartphone, jeho displej má totiž úhlopříčku 4,5 palce. Lenovo tak padne velmi dobře do ruky. V dané cenové kategorii nelze očekávat nejlepší techniku, přesto panel s klasickou TFT technologií a rozlišením 480 x 854 bodů příjemně překvapí svými kvalitami. Méně náročný uživatel bude více než spokojen.

O2_Lenovo_A2010_-_Telefony_-_2015-11-14_17.53.08Design telefonu je vcelku konzervativní, na druhou stranu je to docela elegantní kousek. Zpracování musíme rozhodně pochválit, telefon působí solidním dojmem. Mnohým uživatelům bude vyhovovat, že k ovládání tu slouží klasická senzorová tlačítka, která nezabírají místo na displeji. I přesto, že není A2010 kdovíjak výkonný smartpohne, může se pochlubit příjemně odladěným operačním systémem Android 5.1 Lollipop se spoustou zajímavých funkcí od Lenova. Bát se nemusí ani ten, kdo vyžaduje více paměti, 8 GB vestavěné a slot pro paměťové karty znamenají, že pro data, aplikace a třeba fotografie budete mít místa dostatek.

Vzhledem k relativně nenáročnému hardwaru se navíc můžete u Lenova A2010 těšit na velmi dobrou výdrž baterie. Ta má kapacitu 2 000 mAh, což v porovnání s různými špičkovými smartphony nevypadá kdovíjak atraktivně. Jenže A2010 nebude energii spotřebovávat tolik, jako výkonné telefony, jeho procesor i displej z baterie moc neuberou a ani další funkce nejsou příliš energeticky náročné. Dva dny nebo prodloužený víkend v klidu telefon zvládne.

Drobným ústupkem může být pro někoho fotoaparát, ten má rozlišení 5 megapixelů a má sice blesk, nicméně mu chybí ostření. Kvalita snímků je ale na danou třídu hodně solidní, na sociálních sítích s nimi ostudu neuděláte. Čelní foťák pro selfie má navíc docela slušné rozlišení 2 megapixely, to je v dané kategorii nadprůměr.

Lenovo A2010 je jednoduše pohodový chytrý telefon pro méně náročné uživatele. Neskrývá žádná nepříjemná překvapení, výbava odpovídá ceně a design i zpracování budou příjemným překvapením. Ve vánoční akci vyjde navíc mimořádně výhodně, i se základním bonusem 500 korun, na který máte nárok při koupi tohoto smartphonu, je tento LTE smartphone ještě lákavější. Samozřejmě s nákupem se zárukou nejnižší ceny a klidně na splátky bez navýšení.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru