Věřte nevěřte, pračku na mobily si můžete koupit domů

Pokud si říkáte, co je to za hloupost, pračka na mobily, tak vězte, že na našich telefonech se nám hromadí víc bakterií než třeba na záchodovém prkénku. A je to vcelku logické. Záchodové prkénko pravidelně čistíme, mobilu naopak obvykle maximálně vyleštíme displej suchým hadříkem. Přitom se na něm zachytí vše, na co za den sáhnete. A není toho málo. Smartphone je tak malá biologická bomba.

Samozřejmě, když mobil otřete nějakou desinfekcí, bakterií se z části zbavíte. Ale, nedostanete se do všech záhybů a mezírek a hlavně můžete setřít třeba i barvu z krytu. Některé desinfekční prostředky jsou navíc hodně agresivní a mobilům rozhodně nesvědčí.

Řešení přesto existuje a v podstatě není ani příliš drahé, velké nebo složité. Jmenuje Phone Soap, tedy v překladu mýdlo na mobily. Je to krabička o něco větší než ta, v které jste si odnesli svůj mobil z prodejny. Po otevření jsou v krabičce jasně patrné dvě zářivky, respektive UV-C lampy. A právě ty zajistí očištění mobilu (ale třeba i MP3 přehrávače) od bakterií.

Pokud nevěříte, podívejte se na video. Pračku vyzkoušela v laboratoři televize Discovery Channel. Výsledek byl výborný a je to vlastně velmi zajímavá podívaná, co všechno si na sobě nosíme.

Krabička zároveň dokáže mobil nabíjet, i když mobil v ní nemusí strávit dlouhý čas, proces trvá čtyři až pět minut a ukončí se automaticky. A kolik že to stojí? Aktuálně je v prodeji už druhá generace pračky, která pojme i největší smartphony s displejem přes šest palců. Ale samozřejmě v nich můžete čistit v podstatě cokoliv, co se do krabičky vejde. Cena je 60 dolarů, tedy asi 1 500 korun a výrobce ji zašle i do České republiky.

Pokud se ptáte co tablet, tak se ptáte dobře a výrobce to už řeší. Opět využívá komunitní financování. Kampaň končí začátkem listopadu a je úspěšná. Firma Phone Soap vybrala a výrazně překonala požadovanou částku, takže pračka na tablety jde do výroby. Do XL pračky čtveřicí UV-C lamp se vejdou tablety do velikosti iPadu Pro. Nebo se do nich vejde hned několik mobilů najednou, případně mnoho dalších věcí, jako třeba klíče, peněženky a další osobní věci.

Velká pračka bude stát 119 dolarů, tedy v přepočtu asi 2 900 korun. Jelikož Phone Soap je americká firma, je nutné při objednávce počítat s navýšením o daň, tedy 21 procent navíc.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru