Jako pejsek. Tenhle dron kolem vás bude létat a natáčet vás

Drony jsou dnes velmi módní. Jenže jejich ovládání není úplně snadné. Především ty levnější jsou často víc pro zlost než pro zábavu. Lily Drone všechny tyto neduhy řeší. Nic řídit nemusíte, tenhle dron okolo vás bude létat sám, jako kdyby okolo vás běhal pejsek.

Je to povedený nápad. Místo abyste dron složitě ovládali, ať už přes dálkový ovladač nebo přes smartphone, tak dron bude létat úplně sám. Ale nebude létat jak se mu zamane, bude striktně následovat vás. Slouží k tomu dálkový ovladač, který si buď můžete připnout na zápěstí jako hodinky nebo si ho dáte do kapsy.

A k čemu to je dobré? V podstatě jen k tomu, že vás bude dron natáčet. Třeba jak běháte, plavete, jedete na kole, nebo třeba hrajete fotbal. A to je docela zajímavá funkce, záběry z dronů jsou populární a u Lily Drone se o nic nemusíte starat.

Kamera dronu má solidní rozlišení. U fotek umí 12 megapixelů, u videa rozlišení 1920 x 1080 pixelů, tedy full HD při 60 snímcích za sekundu. Při HD rozlišení pak umí dokonce 120 snímků za sekundu, tedy slow-motion záběry. Přestože širokoúhlá kamera dokáže natáčet zcela automaticky, pomocí aplikace pro iPhony a smartphony s Androidem lze pořizovat záběry dle potřeby a nastavovat parametry kamery.

Dron je vodotěsný, takže ho můžete používat i ve vodě, neutopí se. Na druhou stranu, i zde je několik omezení. Především je to baterie. Zajistí 20 minut letu, pak je potřeba ji dvě hodiny nabíjet. Ale to je vcelku standardní, dron je lehký (váží 1,3 kilogramy), takže baterie nemůže být příliš velká. Dodejme, že dron měří asi 26 x 26 centimetrů a na výšku má asi osm centimetrů.

Další omezení plynou z konektivity s ovládacím prvkem. Dron se nesmí vzdálit, takže má jasně definovaný rádius, v kterém se pohybuje. Na výšku to je rozsah od 1,75 metru do maximálně 15 metrů. Horizontálně se může vzdálit nejvíce na 100 metrů. A dokáže pádit až čtyřicetikilometrovou rychlostí.

Zní to báječně, takže jestli Lily Drone chcete, tak si ho můžete předplatit. Dron totiž bude v prodeji až na začátku příštího roku. Výrobce jako bonus pro předplatitele připravil slevu 50 procent, takže aktuálně za dron zaplatíte v přepočtu asi 15 000 korun včetně poštovného a DPH. Běžná prodejní cena má být dvojnásobná.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru