Nová úroveň selfíček. Podo nalepíte a fotíte

Selfie tyčky už určitě znáte. Šermují s nimi turisti všude možně a nejenom turisti. Startup Podo ale vymyslel na selfíčka něco jiného, podle nich lepšího. Stejnojmenná kamerka se ovládá přes smartphone a nedrží se ani v ruce, ani se nemontuje na tyčku, jednoduše se přilepí kamkoliv to jen bude možné.

Tvůrci výhody kamerky Podo předvádějí její přednost na tradičním selfíčkářském postoji s nataženou rukou a mobilem v ní. To s Podo není potřeba, chcete si udělat selfíčko, tak vezmete kamerku, přilepíte jí třeba na zeď a přes mobil se vyfotíte včetně živého obrazu z kamerky na displeji mobilu. Nebo jí přilepíte na auto a nebo na zábradlí a nebo na sloup osvětlení. Prostě kamkoliv, kde bude držet. A prý bude držet dobře.

Podo je jednoduchý kvádřík, design je povedený, moderní, plastový s čočkou. V podstatě vypadá jako ikonka mnoha fotoaparátových aplikací. To by se zákazníkům mohlo líbit a jak to vypadá na portálu komunitního financování, kde Podo shánělo peníze, tak se to lidem líbilo. Potřebné peníze jsou vybrané a Podo se začne v létě prodávat.

Zde si můžete kamerku doslova osahat.

Podo na portálu Kickstarter dokonce vybralo sedmkrát tolik peněz, než si určilo jako cíl. To je velký úspěch. Cena je nastavená rozumně, kamerka stojí 79 dolarů (asi 2 000 korun) a firma jí pošle bez problémů do většiny koutů světa. Vedle statických fotek (selfíček) s maximálním rozlišením 8 megapixelů umí kamerka nahrávat i HD videa při 30 snímcích za sekundu.

Nejsou to žádné špičkové parametry, ale o to tady nejde. Selfie fotky jsou dnes extrémně populární a Podo je prostě dobrý nápad. Kamerku už mohlo několik redakcí po světě vyzkoušet a recenzenti se shodují, že samolepící vrstva funguje dobře. Kamerka drží na betonu, dřevu, kovu a to i při opakovaném použití.

Pokud se vám zdá, že nasměrovat kamerku při nalepení na zdi bude obtížné, tak i na to tvůrci mysleli. Podložka, kterou se Podo lepí k podkladu, je vyklápěcí. Takže si můžete nastavit potřebný úhel a nemusíte se před kamerkou natáčet, vytáčet a kroutit.

Na Podo si počkáme do léta, do té doby si můžete zkusit selfie s tyčkou. Ty pořídíte snadno skoro v každém elektru už od 400 korun. Ty levnější ale moc dobře nefungují, doporučujeme lepší modely. Určitě si tyčku vyzkoušejte, než jí koupíte. My se ale víc těšíme na Podo, je minimálně skladnější.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru