Bezdrátové dobíjení bude mít konečně smysl. Ikea ho zabudovala do nábytku

Ikea je nesmírně populární značka po celém světě. Takže zpráva o tom, že se nábytkářská společnost rozhodla do vybraných kusů nábytku vestavět bezdrátové dobíjení, je velkou vzpruhou pro tuto stále ne příliš rozšířenou techniku. Ikea nabídne i sadu, která umožní dobíjení vestavět do téměř jakéhokoli nábytku.

Bezdrátové dobíjení je hezká věc – uživatel nemusí neustále hledat kabely a řešit připojení telefonu do nabíječky. Jenže na druhou stranu není většina řešení pro bezdrátové dobíjení úplně ideální. Většinou jde totiž o speciální samostatné nabíječky, které zabírají další místo na stole. Nebo na nočním stolku, kde bývá už beztak málo místa a telefon se sotva vejde.

Ikea teď tento nedostatek vyřeší. V průběhu dubna se v jejích obchodech objeví nové produkty, které budou mít bezdrátové dobíjení vestavěné. Krom nábytku budou touto technikou vybavena třeba i některá svítidla. Ikea prozatím ukázala dva typy malých stolků, jednu stojací lampu a dvě lampičky stolní. Bezdrátové nabíjení vestavěné v lampičkách je parádní nápad – lampa se stejně zapojuje do zásuvky a na stole beztak místo zabírá, teď tedy ještě získá novou užitečnou funkci.

Pro ty, kdo nový nábytek nebo světlo nechtějí, připravila Ikea další možnosti. Nabídne klasickou stolní bezdrátovou nabíječku a to ve verzi pro jeden nebo pro tři telefony – ty samozřejmě na stole místo uberou. Pro kutily pak bude skvělou věcí sada, která umožní vestavět bezdrátové dobíjení prakticky do jakéhokoli kusu nábytku. Modul nabíječky jednoduše vsadíte do otvoru, který si vytvoříte třeba v desce stolu za pomoci vykružovací pily.

Jedinou starostí tak bude mít smartphone s podporou toho správného standardu bezdrátového dobíjení. Ikea si pro své řešení vybrala standard Qi, za kterým stojí Wireless Power Consortium. To je standard, který ve smartphonech převládá, používají ho zařízení Samsung, Nokia, LG, HTC i smartphony dalších značek.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru