Apple zveřejnil ceny chytrých hodinek Watch. Přijdou ještě na jaře

Hodinky Watch ukázal Apple poprvé už loni v září spolu s novými iPhony. Tehdy ale Apple neprozradil všechny podrobnosti a uvedl, že se hodinky do prodeje dostanou až v letošním roce. Pro detailní představení využil jarní ukázky novinek, kdy se pochlubil i s novými notebooky.

Hodinky nabídne Apple v trojím provedení. Základní Watch jsou jakousi střední třídou, cenově i použitými materiály. Mají ocelové pouzdro a na výběr k nim bude několik variant řemínků. Od gumových přes kožené až po kovové. Nejlevnější a řekněme základní je řada Watch Sport s hliníkovým tělem hodinek a gumovým páskem. Naopak nejluxusnější je řada Watch Edition. Ty mají pouzdro z růžového nebo žlutého zlata a luxusní řemínky.

Funkčně jsou všechny modely stejné. Mají sportovní funkce, kde to funguje, můžete s nimi také platit. Při příchodu na letiště vám ukáží váš let a ve vybraných hotelech fungují i jako klíč k zámku dveří. Apple se vyjádřil i k výdrži, protože se spekulovalo, že právě tato vlastnost bude problematická. Prý vydrží běžný pracovní den, tedy 18 hodin provozu. Povedené je nabíjení, magnetický konektor se jen přiloží k zadní straně hodinek.

Pokud vás zajímá cena, tak se nejdřív dobře posaďte. Především, české ještě nebyly stanovené, naše republika není v první vlně, kde se hodinky budou prodávat. Start je naplánovaný na 24. dubna.

A teď konečně ty ceny. Základní Watch Sport budou stát asi 11 000 korun. To platí pro menší verzi 38 mm, která se hodí především pro dámy. Větěí provedení 42 mm vhodné na pánskou ruku bude zhruba o 1 000 korun dražší. Na výběr bude z několika barev pásků: bílého, modrého, černého, zeleného a červeného.

Standardní Watch jsou o poznání dražší. Startují v přepočtu na 14 000 korunách za ocelové pouzdro a gumový pásek. Čím lepší pásek budete chtít, tím víc zaplatíte. Za kovový v provedení black zaplatíte v přepočtu 35 000 korun. Ceny platí pro menší provedení, větší pánské je opět o tisíc korun dražší.

Vrcholné provedení Watch Edition je jen pro bohaté. Zlato něco stojí a na hodinkách je to znát. Nejlevnější budou stát v přepočtu přes 300 000 korun, nejdražší skoro půl milionu. U některých se připlácí 2 000 dolarů, tedy asi 50 000 korun za větší verzi, ale u těch nejdražších je příplatek opačný, dražší je menší dámská verze. Pravděpodobně protože má větší zlatou sponu na řemínku.

Hodinky jsou hodně drahé – což platí pro všechny verze, přesto analytici předpovídají, že Apple s hodinkami bude slavit úspěch. Dokonce předpovídají, že Apple změní celý trh a nastartuje ho. Pokud s hodinkami Apple uspěje, může celý trh zcela změnit klesající dynamiku. Konkurence se pak postará o dostatek levnějších modelů.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru