Vybroušená kovová krása. Nové HTC One M9

HTC letos na nejdůležitějším veletrhu věnovaném mobilním telefonům představilo svůj nový špičkový model. Typ One M9 navazuje na loňské provedení One M8. Na první pohled vlastně vypadá téměř stejně. V HTC se totiž rozhodli úchvatný design pouze doladit v detailech a věnovali se vylepšení výbavy.

Třetí generace kovového top modelu značky HTC se od té předchozí na první pohled liší jen minimálně. Vlastně totiž nebyl důvod na oceňovaném designu loňského provedení One moc měnit. U HTC se tak soustředili na zdokonalení již tak esteticky povedeného kousku. Výsledkem jsou především nová barevná provedení včetně verze se zlatými okraji a stříbrným tělem, která má být novým standardem luxusu. Dalšími volbami jsou zlaté a tmavé ocelově šedé provedení.

Na první pohled to nevypadá, ale nové HTC One je oproti loňskému provedení o trochu menší, v papírových parametrech stoupla jen tloušťka a to kvůli novému fotoaparátu. Jeho jednotka totiž nově mírně vystupuje nad zadní kovový kryt. HTC vyslyšelo v případě fotoaparátu požadavky asi většiny zákazníků a upustilo od trochu experimentálního UltraPixel snímače s nízkým rozlišením. One M9 dostalo rovnou dvacetimegapixelový hlavní fotoaparát a tak se můžeme těšit na výtečné snímky s vysokou úrovní detailů.

UltraPixel technologie ale z modelu M9 nezmizela, teď jí disponuje čelní fotoaparát pro pořizování selfie. Jeho rozlišení jsou 4 megapixely, tedy tolik, kolik měl loňský model u hlavního foťáku. Z těchto změn je jasně zřejmé, že se u HTC soustředili na to, aby jejich špičková novinka byl po všech stránkách moderní telefon – má funkce, které si zákazníci žádali a jde mu hlavně o styl a reprezentaci.

To ovšem neznamená, že by nové HTC One M9 mělo být jinak obyčejným smartphonem. V jeho útrobách najdeme extrémně výkonný osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 810 a 3 GB RAM, což jsou parametry, které potěší i technicky zaměřené fanoušky. Ve výbavě M9 opravdu nechybí prakticky nic, i když ani tentokrát se HTC nepustilo třeba do dobrodružství v podobě různých senzorů nebo displeje s extrémním rozlišením. Jeho pětipalcový panel tak zůstává u tradičního Full HD rozlišení, což by mohlo být dobrou zprávou třeba pro výdrž baterie.

Krásná a skvěle vybavená kovová novinka by se měla začít prodávat už docela brzy. Kdy, to zatím nesmíme ani naznačovat, ale čekání nebude příliš dlouhé.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru