Krabička s displejem. Je Displio k něčemu?

Jmenuje se to Displio a je to malá krabička s displejem z elektronického inkoustu. Se světem je připojená přes wi-fi a umí zobrazovat docela dost informací. Na jednu stranu je to zbytečnost, na druhou docela hezká hračka, která může být užitečná.

Displio je lotyšský startup a právě sbírá peníze na výrobu svého zařízení. Ta má pohledné retro tvary, buď s plastovým krytem v několika pastelových barvách a nebo s krytem vyrobeným z pravého dřeva. Krabička nemá žádná tlačítka, jen černobílý displej z elektronického inkoustu a uvnitř zabudované wi-fi.

Výrobce nabízí hned několik způsobů použití. Doma poslouží třeba jako informátor o novém statusu na sociální síti, o počasí, dopravě, novém mailu nebo třeba o tom, že je potřeba zalít květinu. Prostě takový připomínkovník na viditelném místě, který na rozdíl od nás nezapomene. Co bude Displio zobrazovat a jak, si uživatel nastaví přes aplikaci na smartphonu. Displio si vše potřebné stahuje bezdrátově.

Díky displeji z elektronického inkoustu by mělo Displio vydržet bez nabíječky dost dlouho, takže ho nemusí hyzdit kabel a vystačí se zabudovanou baterkou. Občasné nabití ale bude nezbytné. Chybějící tlačítka nahrazují gesta. Poklepáním na Displio se aktualizují informace, otočením se přepnou widgety.

Pokud se vám zdá využití krabičky pouze v domácnosti, výrobce to vidí jinak. Přístroj lze podle něj použít třeba jako informační displej pro zasedací místnosti. Synchronizovaný s kalendářem nebo speciální aplikací dokáže zobrazovat aktuální stav obsazení „zasedačky“ (nebo třídy) a ukáže i plán rezervací. Vtipnou ale v praxi asi málo využitelnou funkcí je počítadlo lajků na Facebooku. Podle výrobce se to může hodit třeba v obchodě u konkrétních produktů nebo na nějaké prezentaci. Budiž, když to někdo využije…

Pokud se vám Displio líbí, můžete výrobce podpořit na portálu Kikstarter, kde sbírá finance na výrobu. Jednu krabičku si můžete předplatit za 79 dolarů, což je při současném kurzu asi 2 000 korun. Běžná cena má být o přibližně 500 Kč vyšší. Není to málo peněz, navíc za něco, co určitě není nezbytné. Ale je to hezké.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru