CES 2015: Ohýbací mobil číslo dva a chytré hodinky za chytrou cenu

Veletrh CES v Las Vegas je každoroční start do technologického světa. Veletrh se tradičně koná začátkem ledna a ukazuje, na co se můžeme těšit. A jako obvykle je toho hodně. Začněme telegraficky. Technologie LTE se stěhuje už i do levných smartphonů a dozvěděli se o ní i čínští výrobci neznačkových přístrojů. LG ukázalo druhou generaci ohýbacího modelu Flex, opět se samoopravovacím zadním krytem. A v každém případě se můžete těšit, pokud vás lákají chytré hodinky.

LG Flex2 je druhým pokusem LG o něco nového či o něco extra. Nikdo jiný ohnutý mobil reálně neprodává, Samsung podobný pokus do světa neposlal. Druhý Flex je kompaktnější než jednička, má navíc menší displej. Design se povedl, reflektuje aktuální modely značky a kombinuje oblé prohnutí s ostrými hranami těla.

Telefon opět lze při položení na stůl narovnat, ale to není to podstatné, proč LG udělalo telefon prohnutým. Důvodem má být lepší držení v ruce. Uvidíme při testech, už se těšíme. Těšíme se i na nový 5,5 palce velký displej s plným HD rozlišením. To je oproti předchůdci pokrok a srovnání se s současnou špičkou. Tu pak překoná nový procesor Snapdragon 810, který budou letos nosit ty nejlepší mobily.

Těšíme se i na samohojící zadní kryt. Když ho poškrábete, tak se za okamžit škrábance samy zahojí. U předchozího Flexu to fungovalo, u nového to má být ještě rychlejší. Stačí plast zahřát v ruce. Samozřejmě hluboký vryp klíčem se neopraví, ale na běžné škrábance z provozu bychom měli zapomenout. Zatím neznámou je termín uvedení na trh a cena. Obáváme se, že stejně jako u prvního Flexu nízká nebude.

Stejně jako v Česku se i v USA v mobilním byznysu mluví především o LTE. Sítě čtvrté generace jsou nezbytné pro zvládnutí zájmu zákazníků o mobilní internet. Síť LTE je jedna věc, druhá jsou telefony s podporou této technologie. Veletrh CES ukázal, že bez LTE zůsatávají jen ty nejlevnější přístroje velkých značek a část produkce čínských firem, které nepředpokládají větší exporty do Evropy nebo USA.

Veletrh také ukázal, co bude letos hitem – chytré hodinky. Ne proto, že je to nějaká novinka, ale proto, že se do výroby pouštějí další a další výrobci a s tím bude výrazně klesat cena. Jako důkaz použijeme novinku z CESu, chytré hodinky Alcatel One Touch Watch.

Tak především výborně vypadají. Kulatý ciferník, imitace kovu a slušný displej z nich dělají jedny z nejhezčích chytrých hodinek na trhu. Navíc budou i jedny z nejlevnějších. Mají stát 2 800 Kč, což je solidní cena. Výhodou je i schopnost párování nejenom se smartphony s Androidem ale i s iPhony. To zatím mnoho hodinek na trhu neumí.

Nové hodinky Alcatelu mají vlastní operační systém a s baterií s kapacitou okolo 200 mAh by měly na příjmu vydržet pět dnů. Ale to asi jen v případě velmi opatrného používání. Displej má úhlopříčku 1,22 palce. To není příliš, ale menu je tomu přizpůsobené, takže by ovládání nemělo být komplikované. Alcatel chytře zakomponoval USB konektor, je součástí řemínku, který si samozřejmě budete moci vyměnit. Hodinky jsou relativně malé, takže se hodí pro pány i pro dámy.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru