Chytrý kufr má fenomenální úspěch

Chytré je dnes kde co. Nejvíc se ale mluví o hodinkách a o chytré domácnosti, o smartphonech nemluvě. Právě telefony jsou totiž ke všem těmto chytro-věcem nezbytností. Ale vývojáři nelení a vymýšlí další chytré věcičky. Nejen nás zaujal chytrý kufr Bluesmart.

Kufr na cestách, to je někdy o nervy. Stále na něj musíte myslet, nezapomenout ho, doufat, že vám ho případně letecká společnost neztratí, že ho nikdo neukradne nebo nevykrade. S kufrem Bluesmart na to už myslet nemusíte a navíc budete mít pevný, bezpečný a praktický kufr, který rozumí vaší elektronice.

Bluesmart má v sobě docela dost elektroniky, kterou ovládáte přes svůj smartphone (Android nebo iPhone). Právě ta umí zamknout kufr na heslo a odemknete ho opět pomocí smartphonu (zámek je schválen autoritou TSA, takže vám ho na letišti nevylomí). Stejným způsobem můžete sledovat, kde se se vaše zavazadlo nachází, a zároveň se do paměti ukládá celá cesta vašeho zavazadla. Pokud třeba od kufru odejdete dál, než by bylo zdrávo, sám se vám ozve na mobil.

Pokud například kufr odbavíte a něco se s ním začne dít, pošle vám notifikaci s aktuálním stavem. Prostě chytrák. Ale to zdaleka není vše. Má v sobě i zabudovanou digitální váhu, takže ho stačí zvednout za horní ucho a hned víte, zda se vejdete do limitu letecké společnosti.

Pokračujeme dál. Kufr má speciální pouzdro na elektroniku – počítač nebo tablet. Kapsa je velmi dobře přístupná, takže cokoliv snadno vyndáte. Ať už v letadle nebo autobusu, ale i na bezpečnostní kontrole na letišti. A pozor, elektronika (včetně smartphonu vně kufru) se při cestě může v kufru Bluesmart i nabíjet. Jjsou zde totiž integrované baterie.

Samotný kufr je podle tvůrců velmi bytelný. Je vyrobený ze tří vrstev polykarbonátu a všechny zipy jsou voděodolné. Konstrukce včetně výsuvné rukověti je vyrobena z anodizovaného hliníku a kufr má čtyři kolečka, takže ho vlastně nemusíte nosit, stačí tlačit.

Pokud někde hledáte háček, tak ten je v tom, že kufr se zatím neprodává. Za nápadem stojí stejnojmenný startup (začínající firma), která se rozhodla sehnat finance na vývoj a výrobu na crouwdfundingovém portálu Indiegogo. To je portál, kam se můžete přihlásit se svým nápadem, nabídnout různé výhody za určitou sumu a tak na vývoj vybrat peníze.

Bluesmart byl obrovský hit. Během prosince nejenom že vybral požadovaných 50 000 dolarů (asi 1 100 000 korun), ale tuto sumu překročil skoro 36krát! Za měsíc se firmě podařilo vybrat skoro 1,8 milionu dolarů (to je skoro 40 milionů korun). Přitom kufr není z nejlevnějších, nejlevnější nabídka, která je už vyprodaná, stála 200 dolarů (asi 4 400 korun). Aktuálně si můžete kufr předkoupit za 280 dolarů, což je včetně poštovného do Evropy asi 8 000 korun. Prodejní cena pak bude skoro 10 000 korun.

Což je na kufr opravdu hodně, za podobnou cenu se prodávají ta nejdražší značková zavazadla obdobné velikosti. Přes vysokou cenu je ale zájem obrovský a Bluesmart patří mezi nejúspěšnější startupy. První kusy firma plánuje dodat zákazníkům v létě.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru