Displej na vašem předloktí. Hudba vzdálené budoucnosti?

Je to dvaadvacet let, co byla odeslána první smska na světě. Od té doby se smsky staly nedílnou součástí našeho každodenního života. Nebo znáte někoho, kdo by v roce 1992 řekl, že za dvě dekády bude tento zázrak moderní doby téměř na ústupu? Že ho nahradí mnoho různých možností komunikace? Že budeme mít díky mobilnímu internetu přímo v kapse vlastně celý svět a že i ten nejmodernější počítač roku 1992 bude zminiaturizován do několikacentimetrové podoby?

Každý určitě zná tu starou frázi, že technologický vývoj jde kupředu šíleným tempem a ani koncept, který zde představíme, není výjimkou. Nadšenci z Francie založili firmu Cicret a nyní pracují na prototypu revolučního náramku schopného promítat displej přímo na vaše předloktí.

Zdá se vám celý nápad postavený na hlavu? Možná. Má tento koncept spoustu much? Pravděpodobně. Měli by to kluci zkusit? Určitě! A přesně to také dělají.

Přímo na webových stránkách sami zakladatelé pořádají veřejnou sbírku, aby vůbec mohli na projektu dál pracovat. V současné době jim své peníze s vidinou slibného vývoje poslalo něco málo přes dva tisíce donátorů a darovali asi 15 % z cílové částky. Aby však, podle zakladatelů, mohl být vývoj prototypu úspěšný, potřebují vybrat přesně jeden milion euro. Na vývoj samotného náramku je nutné shromáždit 700 tisíc EUR a zbylých tři sta na dokonalé propojení s vaším mobilním telefonem nezbytnou aplikací.

Za vložené peníze však neočekávejte žádnou odměnu, jako je tomu například v případě stránek Kickstarter. Těšit vás může jedině fakt, že se octnete na Wall of fame a stanete se tak jedním z prvních dárců z naší republiky.

Jen si to představte. Malý vodotěsný a prakticky nerozbitný náramek lze mít na sobě prakticky pořád. Video vám představuje, jak bude (nebo by mělo být, pokud vše půjde podle plánů) Cicret náramek možno používat. Potřebujete používat navigaci při jízdě na kole a bojíte se, že se vám mobil rozbije? Nebo si chcete pročítat zprávy z internetu i ve vaně, či jste prostě líný zvednout se z postele a dojít si metr a půl pro mobil, který právě zvoní?

Techničtí znalci pravděpodobně namítnou, že tento koncept je hudba velmi vzdálené budoucnosti, ale proč nefandit nadšencům, kteří tomuto projektu nejspíš věří?

Nám se tento koncept líbí a budeme věřit, že Cicret náramek se v blíže nedefinované budoucnosti stane součástí našich životů, stejně jako se jí stal například dotykový displej, který se před dvaceti lety zdál stejně nepravděpodobný.

 

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru