Dostupný fešák s rychlými daty. Test Samsung Galaxy Core LTE

Ve střední třídě není zatím podpora rychlých dat LTE úplně běžná. V naší nabídce ovšem najdete hned několik atraktivních a cenově dostupných smarpthonů s LTE, jedním z nich je Samsung Galaxy Core LTE.

Samsung Galaxy Core LTE je ideálním smartphonem pro všechny, kdo nechtějí za chytrý telefon utratit vysoké částky a přitom touží po podpoře moderních technologií v čele s nejrychlejšími mobilními datovými přenosy. Je to solidně vybavený smartphone, který osloví široké publikum. Zároveň je to chytrý telefon pro ty, kdo netouží po modelu s co největší úhlopříčkou.

Galaxy(1)Galaxy Core LTE je totiž model s kompaktními rozměry, který padne velmi dobře do ruky. Velikost je dána úhlopříčkou displeje 4,5 palce, což se v poslední době zdá být ideální kompromis mezi velikostí zobrazovací plochy a samotným objemem telefonu. Můžeme předpokládat, že i vzhledem k proporcím budou mezi zájemci o tento přístroj převažovat ženy. Druhým důvodem může být bílé barevné provedení s krytem imitujícím kůži.

Imitace je pouze vizuální, na dotyk je to klasický plast. Díky struktuře materiálu a matnému provedení se na těle nezachytávají otisky prstů a telefon neklouže v ruce.

Elegantní konstrukce a provedení telefonu může z Galaxy Core LTE udělat alternativu k populárnímu modelu Galaxy S III mini, u kterého chybí podpora LTE i některých dalších funkcí. Oproti tomuto modelu se může Core LTE chlubit i vyšším rozlišením displeje – 540 x 960 pixelů. Displej se nám zdá trochu méně zářivý než u většiny telefonů značky Samsung, to naopak může řadě uživatelů vyhovovat.

Telefon pohání dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz, což znamená dostatek výkonu pro běžné funkce i některé náročnější aplikace. Android je tu ve verzi 4.2.2 a má typické uživatelské prostředí TouchWiz, ve kterém se uživatelé snadno a rychle zorientují. Ovládání je zcela v duchu toho, co od Samsungu již známe z předchozích modelů.

Galaxy(2)Stejnou jistotou je výbava v podobě výměnné baterie nebo slotu pro paměťové karty, i to jsou typické znaky drtivé většiny modelů korejské značky. Její výdrž rovněž potěší, během testu nám telefon bez potíží vydržel dva dny na jedno nabití.

Smartphone, který má šanci stát se velmi populárním modelem, také zaujme fotoaparátem. Rozlišení 5 megapixelů sice nebudí na první pohled respekt, ovšem výkon fotoaparátu je překvapivě dobrý. Nechybí tu automatické ostření a blesk v podobě diody, fotoaparát navíc dostal celou řadu softwarových funkcí, které známe z mnohem dražších modelů výrobce.

Uživatelé tak mohou pořizovat působivé panoramatické snímky, nebo fotografie opatřit zároveň i zvukovou nahrávkou. Hodit se bude režim s možností výběru nejlepšího snímku nebo sériové snímání a sportovní režim. Ovládání je jednoduché a uživatelé telefonů značky Samsung tu budou jako doma. Ti, pro které bude Galaxy Core LTE prvním smartphonem Samsung, se velmi rychle zorientují.

Z dalších funkcí zaujme například podpora FM rádia, z moderních funkcí tu nechybí krom LTE ani NFC nebo Bluetooth 4.0. Telefon má solidní porci 8 GB vnitřní paměti a jak jsme zmiňovali, k dispozici je slot na paměťové karty.

Samsung Galaxy Core LTE je vyvážený chytrý telefon, který uživatele láká na kombinaci přiměřené cenovky a přítomnosti moderních technologií. V našem e-shopu si jej můžete pořídit za plnou cenu 6 000 korun nebo třeba k tarifu na splátky bez navýšení – třeba za částku 250 korun měsíčně po dobu dvou let.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru