Že nás to nenapadlo taky: kalhoty s integrovanou nabíječkou

Mobil v přední kapse kalhot nosí asi většina mužů a jistě i hodně žen. Proč toho nevyužít k jeho nabíjení? Napadlo to Adriena Sauvage, mladého a úspěšného britského designéra (jeho obchod najdete zde).

Jenže jak to udělat? Kam do kalhot schovat baterii a hlavně jak zařídit, aby se k ní mobil snadno připojil? Sauvage na to šel chytře, nevymýšlel žádné komplikované řešení s kabely a podobně. Došel si k Nokii (nebo byl k Nokii pozván) a použil nabíjecí modul DC-50.

Modul DC-50 je na první pohled klasická externí baterie s nikterak zázračnou kapacitou 2 400 mAh, což stačí tak na jedno dobití mobilu. Běžně se dělají externí dobíjecí baterie s větší kapacitou, dvou i trojnásobnou. Nejsou ale bezdrátové.

Baterie od Nokie ale má jednu jasnou výhodu, je bezdrátová. K tomu je pak potřeba i mobil, který bezdrátové nabíjení podporuje, což splňují právě některé smartphony Nokia Lumia. Případně by šlo použít i smartphony jiných značek vybavené zadním krytem pro bezdrátové nabíjení. Takové kryty prodává třeba Samsung.

Kalhoty jsou ale designované na použití Nokie Lumie 930, jiné mobily by bylo nutné vyzkoušet, aby se do vypasovaného slim střihu vešly. Baterii lze z kalhot vyjmout, je ve speciální kapsičce, takže není nutné dávat na nabíječku celé kalhoty ale jen baterii.

Majitel se musí smířit s tím, že v kapse bude mít jakoby dva telefony, což nemusí být každému po chuti. Zatím nebude k mání ani dámský střih kalhot. A cena? Ta zatím nebyla stanovena, prodej bude zahájen v nejbližší době. Odhadnout jí můžeme. Kalhoty od Adriena Sauvage stojí od 3 500 korun po zhruba 10 000 korun, samotná bezdrátová nabíječka od Nokie stojí asi 1 900 korun.

Levné to nebude, nápad je to ale rozhodně velmi zajímavý.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru