Podívejte se na mobilní fotky novou optikou

Zhruba třetina všech fotografií je v dnešní době pořízena mobilním telefonem. A protože nikdo nechce, aby jeho mobilní fotky byly rozostřené, vybledlé nebo trpěly šumem, je na řadě příslušenství. Že jste si žádného nevšímli? V tom případě čtěte dál a budete udiveni, co vše dnes můžete koupit a co posune vaše mobilní fotky o kategorii výš.

photojojo_lenses_crop

Základním kamene je kvalitní optika. S tou vám pomůže například Photojojo – výrobce přídavných čoček pro chytré mobily. S kompatibilitou si nemusíte dělat až tak těžkou hlavu. Stačí kolem čočky nalepit magnetický pásek a na něj uchytit objektiv. Vybírat si můžete z několika typů – k dispozici je například rybí oko, teleobjektiv nebo širokoúhlá předsádka.

eba9_olloclip_red

Pokud nechcete na svůj mobilní telefon cokoliv lepit, máte jinou možnost. Olloclip představil řešení, kdy je objektiv součástí držáku, který se nasune na roh telefonu. Nevýhoda je zřejmá, omezená kompatibilita s jinými modely než od Apple.

smart_lensesTrochu jinak se k celé věci postavilo Sony. Minulý rok byl představen koncept chytrých objektivů. Ty mají vlastní procesor, snímač, optiku, baterii i paměťové úložiště. Nemají však displej a proto potřebují chytrý telefon, se kterým komunikují prostřednictvím Wi-Fi a aplikace. Objektivy jsou kompatibilní s drtivou většinou dnešních smartphonů a fotky jsou podle dostupných recenzí opravdu působivé. Levnější model nabídne 18Mpx snímač, 10násobný zoom, video je možné nahrávat ve FullHD.

Dnes jsme představili pouze několik vybraných přídavných objektivů. Paleta příslušenství je ale mnohem širší (stativy, tiskárny, pouzdra, blesky, filtry, …), takže se tématu mobilních fotek budeme věnovat určitě ještě v budoucnu.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru