Krasavec z Číny. Huawei představil svůj vlajkový model P7

Smartphony čínské značky Huawei dobře znáte z naší nabídky. Máme pro vás i elegantní model P6, jehož nástupce se dočkal představení začátkem května a začne se prodávat v červnu. Opět zaujme elegantním designem, velmi dobrou výbavou a výhodnou cenou pod 10 000 korun.

Huawei už rozhodně nemůžeme považovat za nováčka mezi výrobci chytrých telefonů. Patří mezi největší výrobce na světě a rád se poměřuje s nejlepšími konkurenty. O novém P7 to platí dvojnásob, protože je to nejvyšší model Huawei pro letošní rok. Prostě to nejlepší, co pro nás Huawei v roce 2014 vyrobil.

Novinka navazuje na loňský vlajkový smartphone P6 a to jak výbavou tak designem. Opět ho tvoří jakási propletená účka, což se ve slovech poněkud špatně popisuje. Ale abyste si to dokázali představit, tak se nejdřív podívejte na fotografii a tady je vysvětlení. Přední a zadní strana je spojená obloukem v spodní části telefonu a proti tomu je stejně zahnutý boční pruh, který se sbíhá naopak nahoře.

Zní to složitě, ale designu to prospělo. Jestli si při pohledu na fotografie říkáte, že nakonec to stejně vypadá jako iPhone, tak máte také pravdu. Huawei se drží jednoduchého designu s plochou přední i zadní stranou a jako hlavní výhodu novinky uvádí její tenkost. P7 má totiž tloušťku jenom 6,5 milimetru, což je méně než u hlavních konkurentů od Applu nebo Samsungu.

https://www.youtube.com/watch?v=8D6wYYk-cBQ

Je lepší i v dalších parametrech. Hádat nemusíte, je to poměr plochy displeje a přední části telefonu. U P7 zabírá displej přes 72 procent plochy telefonu. A také má telefon velmi tenké boční kraje rámečku displeje, opět menší, než jaké mají iPhony a Samsung Galaxy S5.

Samotný displej se oproti loňskému modelu P6 výrazně vylepšil. Má úhlopříčku pět palců, což je o tři desetiny více než u loňského P6. Hlavně však má plné HD rozlišení a patří mezi nejjemnější displeje na trhu. V případě Huawei P7 to je 445 bodů na palec.

Fotíte rádi sami sebe nebo svoji partičku? Pak je P7 asi to nejlepší, co si můžete pořídit. Přední fotoaparát, který má u konkurence obvykle rozlišení jeden až dva megapixely má rozlišení osm megapixelů! Umí i autoportrétní širokoúhlý záběr, takže nic lepšího pro „selfie“ neseženete. Druhý foťák, ten hlavní vzadu, má rozlišení 13 megapixelů a Huawei ho odebírá od Sony. To samo je s výbornou světelností je zárukou dobrých výsledků.

Pokud vás zajímá výkon, tak procesor si vyrábí Huawei sám a přidává k němu 2 GB operační paměti a 16 GB pro vaše data. Další místo poskytne paměťová karta. Výkon je více než dostatečný, ale na absolutní špičku nestačí. Zde je však nutné připomenout, že Huawei P7 bude stát téměř pouhou polovinu ceny vlajkových modelů konkurence. V této perspektivě je jeho výkon naprosto špičkový.

Smartphone si navíc zamilují všichni, kteří si potrpí na personalizaci. Vzhled menu a dalších drobností si můžete upravit v desítkách variant, což není příliš obvyklé. Navíc je P7 solidní stylovka, perfektně zpracovaná a vyrobená z nejlepších materiálů. Třeba zadní plocha je vyrobená ze sedmi vrstev materiálu a má v sobě drobný vzorek. Přední i zadní část pak kryje pevné krycí sklo Gorilla Glass., nemusíte se proto o svůj mobilní klenot bát.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru