Luxusní HTC One M8 máme v prodeji. Otestovali jsme jej pro vás

HTC One M8 bude jedním z hlavních soupeřů nového Samsungu Galaxy S5 a možná trochu překvapivě jej předběhne v uvedení na trh, i když jen o několik dní. HTC je na prodejnách k dispozici od středy, prodej Samsungu začne až v pátek. Na pulty českých obchodů tak míří nové One M8 v rekordním čase, jen dva týdny po světové premiéře.

Už od úterního večera si mohou zákazníci v e-shopu O2 objednat nové luxusní HTC One M8, Od středečního rána pak bude telefon k dispozici na vybraných prodejnách. Špičkovou novinku jsme pro vás rovnou otestovali. Nadchne doslova luxusním zpracováním a novými možnostmi fotoaparátu.

A zákazníci se mají rozhodně na co těšit. HTC One M8 je možná vůbec nejluxusnější smartphone v naší nabídce. „Úplně mě fascinuje kovové tělo M8,“ říká Štěpán z oddělení testování hardwaru. Toto oddělení má na starosti otestovat a s výrobcem odladit software telefonu tak, aby v naší síti fungoval zcela bez problémů. „Rukama mi projde hodně telefonů a často mi už trochu splývají. HTC One M8 je ale opravdu výjimečný kousek. Podobný smartphone jsme snad v nabídce ještě neměli. A to beru v potaz, že už minulé One bylo z hlediska konstrukce mimořádně povedené,“ vysvětluje Štěpán.

A má pravdu, oproti předchozímu modelu One dovedlo HTC ještě vylepšit kvalitu provedení a luxus je opravdu to slovo, které se nám dere na mysl, když M8 uchopíme do ruky. Tělo v šedém provedení z broušeného kovu navíc padne i přes relativně velké rozměry telefonu dobře do ruky díky všudypřítomným zaoblením. One M8 patří mezi velké smartphony, ale rozměry nijak nevybočuje ze zvyklostí v dané kategorii.

Významně naopak vybočuje fotoaparát. Ten byl v základu přejat od loňského modelu, má stejný UltraPixel snímač, zde je však doplněn ještě druhou čočkou. Ta je tu proto, aby fotoaparát mohl uživateli nabídnout hrátky s hloubkou ostrosti. „Mobilem fotím často a rád. To, co dovede HTC One M8 jsem ale zatím jinde nepoznal,“ popisuje své nadšení z fotoaparátu Štěpán a pokračuje: „Foťák je neskutečně rychlý a možnost přeostřování ve fotkách po jejich pořízení je opravdu nevídaná.“ Dodejme, že k vysoké rychlosti ostření přispívá právě druhá čočka. Ta navíc kromě hrátek s hloubkou ostrosti dovolí vytvořit snímky s lehkým 3D efektem.

[slider crop=“no“ slide1=“http://blog.o2.cz/wp-content/uploads/2014/04/htconem8-20140408-7.jpg“ slide2=“http://blog.o2.cz/wp-content/uploads/2014/04/htconem8-20140408-6.jpg“ slide3=“http://blog.o2.cz/wp-content/uploads/2014/04/htconem8-20140408-5.jpg“ slide4=“http://blog.o2.cz/wp-content/uploads/2014/04/htconem8-20140408-4.jpg“ slide5=“http://blog.o2.cz/wp-content/uploads/2014/04/htconem8-20140408-3.jpg“ slide6=“http://blog.o2.cz/wp-content/uploads/2014/04/htconem8-20140408-2.jpg“ slide7=“http://blog.o2.cz/wp-content/uploads/2014/04/htconem8-20140408.jpg“][/slider]

Fotoaparát zaujme svého uživatele třeba i funkcí Zoe, která zároveň se snímkem pořizuje krátké video – to pak oživí galerii přímo v telefonu. K následnému zpracování fotek je k dispozici řada efektů. Samotné prostředí fotoaparátu je jednoduché a intuitivní, přitom možnosti nastavení jsou velmi bohaté. Pro pokročilé uživatele je tu i plně manuální režim. Nároční fotografové však mohou namítat, že kvalita snímků z M8 za konkurencí zaostává především v nižší úrovni detailů. Ano, v maximálním přiblížení fotkám detaily chybí. Jenže většina fotek dnes putuje na sociální sítě a tam se na úroveň detailů v maximálním výřezu nehraje. Foťák v HTC One M8 se nám proto velice líbí.

HTC One M8_3V_Silver

„Při testování telefonů nás většinou více než hardware telefonu zajímá samotný software a to, jak funguje v naší síti. Jde nám hlavně o vyladění samotné síťové komunikace, samozřejmě si však všímáme i toho, jak se telefon chová jako celek. A HTC One M8 se může chlubit velmi rychlým a stabilním operačním systémem,“ říká Štěpán. Vliv na to má kombinace dobře vyladěného Androidu 4.4.2 KitKat s novým čtyřjádrovým procesorem Snapdragon 801. One M8 patří k nejvýkonnějším smartphonům na trhu, hardware přitom zbytečně neplýtvá energií a výdrž baterie překonává očekávání. Navíc ji dovede prodloužit dvojice úsporných režimů.

Vylepšení se dočkalo i uživatelské prostředí, kterým je teď HTC Sense 6. To podobně jako zevnějšek telefonu přináší řadu grafických vylepšení a působí ucelenějším dojmem. Nové prostředí i díky tomu vypadá na pětipalcovém Full HD displeji skvěle. Ten znovu patří k absolutní špičce. HTC zvolilo i novou metodu ovládání, opustilo poměrně specifické rozložení senzorových tlačítek pod displejem a používá virtuální klávesy na displeji. Novinkou v ovládání telefonu jsou také gesta – displej lze například odemknout tahem prstu ze spodního okraje displeje vzhůru, telefon se probudí poklepáním na displej. Ten je možné ovládat i v rukavicích, což teď nebudete(doufejme) téměř tři čtvrtě roku potřebovat. V zimě se ale tato funkce bude hodit.

Po stránce hardwarové výbavy si dovolíme ještě vypíchnout přítomnost slotu pro microSD karty, to je opět u špičkového modelu novinka. Telefonu nechybí veškeré moderní funkce jako podpora LTE nebo NFC.

HTC One M8 je jednoduše vlajkový model se vším všudy. Je to jeden z nejatraktivnějších smartphonů v naší nabídce. Standardní cena telefonu je 17 495 korun a pochopitelně si jej můžete pořídit i na splátky se službou O2 Mobil.

HTC One M8 již najdete v našem e-shopu a od půlnoci na 9.4. bude v prodeji.

Od 9.4. je HTC One M8 rovněž dostupné na těchto vybraných prodejnách O2:
Brno, Olympia
Brno, Vaňkovka
Hradec Králové, Brněnská
Chomutov, Globus
Jihlava, City Park
Jindřichův Hradec, Jáchymova
Karlovy Vary, Varyáda
Liberec, Nisa
Mladá Boleslav, Jičinská, OC Olympia
Ostrava, Avion Shopping park
Plzeň, Borská Pole
Praha 4, OC Chodov
Praha 5, Nový Smíchov
Praha, Černý most
Strakonice, Katovická, KL

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru