HTC One M8: kouzla s foťákem a kovové tělo

HTC v úterý představilo očekávaného nástupce loňské špičky One. I letošní novinka se jmenuje One, pro rozlišení se používá kódové jméno telefonu M8. HTC klade u novinky důraz na špičkové zpracování a přidává nové funkce fotoaparátu.

Nové HTC One lze označit za krále internetových úniků. Mnohé informace o telefonu byly totiž známy již dlouho před premiérou. O telefonu jsme dost věcí věděli již před začátkem únorového veletrhu v Barceloně, výrobce nás nakonec nechal čekat ještě měsíc.

HTC One M8_Gunmetal_Silver_Gold

Vzhledem k únikům tak není po technické stránce nové HTC M8 ničím překvapivým – pětipalcový Full HD displej, procesor Snapdragon 801 s grafikou adreno 330 a 2 GB RAM. Nově slot na karty microSD nebo baterie s kapacitou 2 600 mAh jsou již delší dobu známé veličiny. Zajímavé bylo sledovat první ohlasy na nové One, které jsou vzhledem k očekáváním až překvapivě pozitivní.

Novináři sice trochu žehrají na rozměry a hmotnost (146,4 x 70,6 x 9,4 mm a 160 gramů)  nového modelu, jinak však převažují klady. Zpracování se HTC opět povedlo, kovové tělo má důmyslně zaoblené hrany a rohy, díky čemuž prý telefon padne překvapivě dobře do dlaně. Pozitivní ohlasy získává i displej a nové prostředí HTC Sense 6, které přináší více barev a elegantnější grafiku než předchozí verze. První reakce také hovoří o tom, že HTC One M8 je velmi rychlý telefon.

HTC One M8_PerRight_GunMetal

Hlavní technickou novinkou M8 je dvojice fotoaparátů na zadní straně telefonu. Hlavní foťák je opět stejný UltraPixel snímač jako u předchozího One, druhá kamera má menší rozlišení a slouží k několika trikům. Podle prvních zkušeností například výrazně urychluje ostření, s obrazem pak dovoluje další kouzla – například přeostřování ve snímcích a aplikování filtrů na rozostřené části obrazu. Snímky také mohou ožít drobným 3D efektem.

HTC slibuje, že start prodeje novinky bude nejrychlejším uvedením produktu HTC na světové trhy. V Londýně se telefon začal prodávat ihned po premiéře, v průběhu začátku dubna by měla následovat celá Evropa. Zatím vám nemůžeme dostupnost telefonu u nás prozradit, ale určitě se máte nač těšit.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru