Sony Xperia Z1 Compact exkluzivně u O2

Sony Xperia Z1 Compact: zadní strana

Chcete mít nadupaný chytrý mobil, ale přitom vám vadí, že většina takových kvůli své velikosti trhá kapsy od kalhot? Už jste viděli přístroj Sony Xperia Z1 Compact? Výkon špičkového telefonu je schovaný v (na dnešní poměry) malém těle, které je ještě ke všemu voděodolné a prachuvzdorné! V březnu ho můžete v České republice koupit exkluzivně v prodejní síti O2.

Výkonný nemusí znamenat velký
Chcete výkonnou mašinku, pořiďte si „pádlo“, velí současný trend. Ty nejnadupanější chytré mobily jsou čím dál větší. Kde jsou ty doby, kdy se výrobci předháněli v tom, kdo nabídne menší a lehčí mobil? Nicméně někteří výrobci nabízí řešení pro ty, kteří neradi dělají kompromisy. Top model japonského výrobce – Sony Xperia Z1 (představili jsme ho zde v lednu) – má totiž menšího bratříčka označeného přídomkem Compact. Nejenže vám nebude čouhat z kapsy, ale také se pohodlně drží v jedné ruce.

6_Xperia_Z1_Compact_White_Tabletop

 

hlavní přednosti

  • kompaktní rozměry
  • vysoký výkon
  • voděodolnost a prachuvzdornost
  • výdrž baterie
  • podpora LTE
  • kvalitní fotoaparát s velkým rozlišením
  • design a kvalita zpracování

 

 

Vývojáři v Sony naordinovali Sony Xperia Z1 Compact v porovnání s jeho předchůdcem pořádnou dietu. Ubrali mu 17 milimetrů na výšce, téměř deset na šířce, 0,7 palce na úhlopříčce displeje a 33 gramů na hmotnosti. Kde ale neubrali vůbec nic, je výkon, protože disponuje stejným procesorem, stejnou pamětí (2 GB RAM) i úložným prostorem (16 GB) podpořeným možností vložit microSD kartu (až 64 GB). Stejný je také fotoaparát s rozlišením 20,7 Mpx. Baterie (2300 mAh) vydrží i náročnějším uživatelům bez potíží celý den, při běžném používání není problém nabíjet jednou za dva dny, což je u chytrých telefonů věc poměrně nevídaná.

Vody se bát nemusíte
15_Xperia_Z1_Compact_WaterproofCo si třeba vyřídit e-maily nebo pročíst novinky na webu ve vaně? S Xperií Z1 Compact žádný problém. Jednou z velkých předností Xperie Z1, kterou nepostrádá ani jeho menší verze, je voděodolnost a prachuvzdornost podle certifikace IP 55/58. Mobil tak můžete ponořit až do hloubky 1,5 metru na maximálně 30 minut a nic se nastane. Konektor microUSB a sloty na microSIM a microSD kartu jsou logicky schované pod krytkami a voda se k nim tak nedostane.

Displej citlivý na dotek
Displej má úhlopříčku 4,3 palce a rozlišení 720 × 1280 bodů (větší model má 1080 × 1920), nicméně díky zmenšení se jeho jemnost zase o tolik nesnížila (okénko pro techniky: hustota pixelů displeje dosahuje hodnoty 342 PPI). Díky technologii IPS ale nabízí lepší pozorovací úhly – i když na něj koukáte zboku, barvy jsou stále jasné a zřetelné. Pomáhá tomu také automatická regulace jasu podle světla okolí. Zvláštností, kterou oceníte spíše v zimě, je možnost nastavit zvýšenou citlivost displeje, která umožňuje ovládat telefon třeba i v klasických rukavicích (pokud ovšem nejsou ze silného materiálu).

10_Xperia_Z1_Compact_Colorrange

Foťák už nebudete potřebovat
Jak velké rozlišení má váš fotoaparát? Ten v Z1 Compact má 20,7 Mpx a světelnost objektivu f/2.0 – to je i v porovnání s digitálními fotoaparáty velmi dobrá hodnota, zpravidla totiž světelnost začíná o úroveň (f/2.8) nebo dvě (f/3.5) výše. Navíc ho můžete používat i pod vodou. K pořízení fotografie stačí stisknout hardwarové tlačítko na boku přístroje. V tmavším prostředí pomůže scénu přisvítit LED dioda.

 

Líbí se vám? U nás ho můžete získat za 14 495 Kč.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru