Ozvěny MWC: Samsung překvapil fitness hodinkami Gear Fit

Samsung na barcelonském veletrhu Mobile World Congress představil očekávanou druhou generaci svých chytrých hodinek. Jejich dvojí provedení ovšem zastínil jednodušší produkt Gear Fit, což je vlastně takový chytřejší fitness náramek.

Nový náramek Samsung Gear Fit je důkazem toho, že méně někdy znamená více. Žádné komplikované funkce. Místo toho zde máme uzavřený systém bez možnosti přidávat hromadu aplikací, ovšem s důrazem na praktičnost a funkčnost. A také krásný zahnutý displej. Tak by se dal shrnout nový náramek Samsung Gear Fit, který podle toho, co jsme se dočetli v českých i světových médií, zaujal z nositelných novinek Samsungu nejvíce.

Gear Fit je malá jen 27 gramů těžká věc, kterou si připnete na zápěstí, podobně jako třeba fitness náramek Fitbit. Základní funkce jsou podobné, Gear Fit je ovšem o hodně vychytanější. Má nádherný zahnutý Super AMOLED displej s dotykovým ovládáním a kromě základního sledování vaší aktivity dovede upozorňovat i na zmeškané události z vašeho chytrého telefonu.

Velkou vychytávkou Gear Fit je integrovaný senzor pro měření tepové frekvence. Díky němu dovede náramek sledovat, jestli opravdu trénujete poctivě a neflákáte se. Vestavěná aplikace osobního trenéra vás na případné prohřešky proti správné disciplíně nebo vhodnému způsobu tréninku upozorní. Podobně jako u celé řady fitness náramků i Gear Fit se skládá z hlavního modulu s displejem a z pásku. K dispozici tak budou i opravdu stylové varianty náramku od různých módních značek.

Samsung_Galaxy_Gear2_01

Samotné chytré hodinky od Samsungu se dočkaly výrazného vylepšení. Nové modely nesou označení Gear 2 a Gear 2 Neo, druhý jmenovaný postrádá fotoaparát, jinak jsou oba kousky stejné. Samsung přestěhoval veškerou elektroniku, včetně foťáku, do těla hodinek, takže je tu opět nově stylová možnost výměny pásku za jakýkoli jiný, který dodají externí výrobci. Nově jde hodinkami ovládat také televize díky vestavěnému infraportu.

Samsung také u hodinek změnil operační systém z Androidu na Tizen, to je však spíše podružná záležitost. Aplikací pro hodinky bylo zatím docela málo. Důležitější je, že nové hodinky Gear dostaly výrazně vylepšený displej, který opět doslova září a hraje všemi barvami.

Ovládání pak usnadní nové tlačítko, které slouží pro návrat na hlavní obrazovku odkudkoli z menu hodinek. Podobně jako pásek Gear Fit mají i nové chytré hodinky vestavěný senzor pro měření tepu, což v kombinaci s možností vyvíjet pro hodinky aplikace může přinést některé opravdu zajímavé způsoby využití.

Samsung_Galaxy_Gear2_Neo_01 Samsung_Galaxy_Gear2_02 Samsung_Galaxy_Gear_Fit_04 Samsung_Galaxy_Gear_Fit_02

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru