Nokia se pustila do Androidu. K dobré ceně přidá navigaci

Že zelený robot Android a legendární výrobce telefonů Nokia nejdou dohromady? Všechno je jinak. Smartphony Nokie doposud používaly jen operační systém Windows Phone od Microsoftu. Ten ale nedávno Nokii koupil a představitelé obou značek vývoj smartphonů na konkurenční platformě Android vehementně popírali. Přesto Nokia vstoupila do pro ni neprobádaných vod a na barcelonském mobilním veletrhu představila rovnou tři nové chytré telefony s Androidem. Jsou barevné, vybavené a především levné.

Nokia-XL-Dual-SIM-2

Nová řada se jmenuje Nokia X a patří do ní modely X, X+ a XL. První dva mají čtyřpalcový displej, největší Nokia XL má úhlopříčku pět palců. Displeje nemají nikterak velké rozlišení, vystačí jim 800 na 480 pixelů. Nokia ale menší rozlišení dobře zamaskovala novou grafikou menu a ikon, které se více podobají jejímu domácímu Windows Phone než klasickému Androidu. Displeje navíc mají technologii AMOLED, takže by zobrazení mělo být nadprůměrné.

http://youtu.be/_pdTuFWbcNI

Nejlepší Lowend smartphone současnosti

Zde je na místě upozornění, že od nových Nokií s Androidem nemůžeme očekávat zázračné parametry špičkových smartphonů. Všechny tři modely totiž patří mezi levné telefony. Nejlevnější bude Nokia X za přibližně 2 900 korun, nejdražší Nokia XL má stát 3 700 korun. A to jsou velmi slušné ceny i proto, že je v nich je započítaná například bezplatná navigace s mapami Nokia Here.

[slider crop=“no“ slide1=“http://blog.o2.cz/wp-content/uploads/2014/02/NOKIA-KOCKA.jpg“ slide2=“http://blog.o2.cz/wp-content/uploads/2014/02/NOKIA-SKYPE.jpg“ slide3=“http://blog.o2.cz/wp-content/uploads/2014/02/Nokia-XL-Dual-SIM.jpg“ slide4=“http://blog.o2.cz/wp-content/uploads/2014/02/nokia-x-dual-sim-android-apps.jpg“ slide5=“http://blog.o2.cz/wp-content/uploads/2014/02/Nokia_x_4.jpg“]

[/slider]

Když se na trojici podíváte, poznáte hned, že jsou od Nokie. Design je podobný dalším smartphonům značky včetně mnoha barev krytů. Vybrat si můžete z tradiční černé nebo bílé barvy, nebo se můžete odvázat s jasně žlutým, červeným nebo modrým krytem. Nové Nokie rozhodně nejsou nudné šedé myšky.

A co výbava?

Pokud vás více zajímá výbava než vzhled, tak si připravte tužku a papír: celou trojici pohání dvoujádrový procesor Qualcomm, operační paměť má nejmenší Nokia X, která si musí vystačit s 512 MB, další dvě novinky mají 768 MB. Pro vaše data si telefony připravily shodně 4 GB prostoru, další místo získáte použitím paměťové karty a v ceně telefonu získáte i 10 GB prostoru na webovém úložišti. Nokia XL má pětimegapixelový foťák s automatickým ostřením, modely X a X+ mají foťáčky třímegapixelové s pevným ohniskem.

A jak vypadal barcelonský veletrh podle Nokie? Podívejte se na jejich sestřih z akce.

http://www.youtube.com/watch?v=9KB_Q79v5v0

Všechny novinky se začnou prodávat co nejdříve. O tom, jestli je zařadíme i do naší nabídky, vás samozřejmě budeme informovat.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru