Bude to hit? Brýle Google Glass dobývají svět

Už je zkoušejí hasiči, zálusk na ně mají i policisté v New Yorku a do výbavy svých zaměstnanců je chce zařadit také jedna letecká společnost. Můžete s nimi hrát hry nebo požádat drahou polovičku o ruku.

Chytré brýle Google Glass jsou už dávno fenoménem, přestože jsou zatím jen v testovacím provozu. Běžně je zatím nekoupíte, pouze pokud Google přesvědčíte, že je budete testovat a přispějete k jejich vývoji. Nebo když pro ně budete vyvíjet aplikace.

A jsou tyto chytré brýle vůbec k něčemu? Vypadá to, že jsou. Alespoň podle propagačních videí, které do světa vypouští samotný Google. Na jednom z nich ukazuje, jak mohou chytré brýle pomoci hasičům při jejich práci. A to nejen v kanceláři, ale především při zásahu v terénu. Ukáží třeba plán budovy, kde hasiči zasahují.

S brýlemi koketují i policisté v New Yorku, přestože jejich kolegové v Kalifornii udělili koncem minulého roku první pokutu za použití chytrých brýlí při řízení. Soud sice pokutu anuloval, přesto se v USA vede debata, jestli lze brýle používat při řízení. Podobné problémy neřeší u letecké společnosti Virgin Atlantic. Brýle zatím dostane pozemní personál, který má na starosti odbavení cestujících.

Pojďme se přesunout na méně vážnou notu. Google Glass nemají jen praktické využití u profesionálů. Google ukázal, že se s nimi majitelé i slušně zabaví. Už nyní jsou pro brýle vyvíjené jednoduché hry. A z propagačního videa je patrné, že jsou docela povedené, akorát se při jejich hraní bude majitel podivně naklánět nebo máchat rukama.

Velmi nervózní jsou na dalším videu pánové, kteří se s nasazenými brýlemi odhodlali provést jeden z nejdůležitějších kroků v jejich životě: požádali o ruku svou milou. Pohled na tento okamžik prostřednictvím brýlí Google Glass je zajímavý, ale asi ne každý se v tomto okamžiku chce dělit o emoce s přáteli, rodinou či známými.

A co byste s Google Glass dělali vy?

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru