Jak se žije Chytrý život s hodinkami GALAXY Gear? Nová výzva je tady.

Na konci listopadu jsme na Twitteru poslali do světa další výzvu pro #Chytryzivot, tentokrát šlo o set Samsung GALAXY Note III a hodinky Gear. Zájem byl veliký a o testování si tweetly desítky z vás. S troškou zvědavosti jsme jako první testerku vybrali sympatickou mladou právničku @Svedkyne, která nás a i naše followery bavila svými tweety přes dva týdny. Vystřídal ji geek @vjkombajn. Právě startujeme novou výzvu k testování setu hodinek a smartphonu, další tester si vyzkouší fotomobil Samsung GALAXY S4 Zoom. Současně s výzvou vám přinášíme shrnutí zážitků našich dvou testerů.
Přejít na novou výzvu

Jak hodnotí set zařízení pro geeky křehká dívka?

Pokud rozumíte technologiím, nebo se aspoň vyznáte v chytrých telefonech, tak tenhle článek zavřete… není pro vás. 😀 Je pro lidi jako jsem já. Takové ty zmatené, co na nové věci přicházejí náhodou nebo tím, že se překliknou nebo něco zvořou.

No a já jsem dostala možnost testovat nový Samsung Galaxy Note 3 spolu s hodinkami Gear. Po prvotním šoku a překvapení, že mi to fakt někdo dobrovolně svěří do pazour, jsem se začala bát, jak to bude probíhat. Jak jste jistě pochopili, nejsem žádný geek a navíc typická holka. Takže jsem začala řešit nejdřív praktické problémy. Jako např. to, že se jedná o docela velký telefon… a já mám mrňavé ruce… Nakonec se ale naštěstí ukázalo, že jsem se bála zbytečně. Telefon sice je velký, ale drží se dobře. Zadní strana je pravděpodobně z nějaké napodobeniny kůže, díky čemuž je na dotyk příjemný a neklouže (ani ze stolu apod. – důležitá poznámka pro nešiky mého typu)… a navíc dobře vypadá. Jeho větší velikost je naopak velice fajn v tom ohledu, že telefon není tak snadné (omylem) zahodit… jako třeba můj milovaný Nexus S, který by mohl vyprávět.

 

A co hodinky Gear?

To pro mě byla velká novinka… dotykový smartphone přece jen používám 2 roky… ale chytré hodinky? Já si říkala, jestli mi to vůbec k něčemu bude. Když člověk tráví většinu času někde uvnitř, kde má snadno dosažitelný samotný telefon, tak jsou hodinky na nic. Absolutně. Pípne vám telefon, nebo bliká světelné upozornění a po chvíli vám zavrní i hodinky. Zbytečný… Ale jakmile se dostanete ven, i když jdete jen krátce něco zařídit, tak se hodinky ukážou jako skvělá vymoženost. Při řízení auta člověk nemusí být nervózní a hledat telefon, aby zjišťoval kdo volá/píše… stačí kouknout na hodinky a přesně ví, co se děje a jestli má cenu to řešit a nebo to počká na později. Kluci mají mobil většinou v kapse a tedy pořád po ruce…. holky v kabelce -> černé díře, ve které nikdy nenajdete to, co hledáte. Když si tak v metru pouštíte hudbu, můžete ji zapínat/vypínat/ovládat přes hodinky a nehledat telefon… Když čekáte na vytouženou zprávu, nemusíte každou minutu kontrolovat telefon, protože víte, že vám zavrní hodinky na ruce…. A k tomu vrnění… Vrnění je dost silné na to, abyste si ho všimli, ale zároveň tak jemné, aby se ho nervově labilnější jedinci, kteří se všeho lekají (ano… já) neděsili při každém upozornění a nepolejvali se pravidelně vařícím čajem.

Co je na nich vůbec nejlepší?

Super cool tajné focení. Až jednou přijdu na to, jak vypnout zvuk při focení hodinkama, tak se má Praha a Plzeň na co těšit… fotím ráda a fotím hodně 😀

Přečtěte si celý bogpost od @Svedkyne o testování v rámci #Chytrý život a nebo ji začněte sledovat na Twitteru, nudit se nebudete.

Pohled z druhé strany: Od geeka pro geeky

Ze zápěstí zvídavé blondýny putovaly hodinky i se smartphonem k nadšencovi do moderních technologií @vjkombajn, který doplnil pohled na zařízení o spoustu technických zajímavostí. Všechny si je můžete přečíst v prvnímdruhém a závěrečném díle postřehů na jeho blogu.

Nejprve krátký pohled na Galaxy Note 3. Je to pádlo. Tenký telefon působí obrovsky (asi proto, že obrovský je). Naopak váha přístroje překvapí. Je v ostrém kontrastu s ohromnou velikostí. Kupodivu se nedrží tak špatně, jak by člověk na první pohled usuzoval. Úsporný design a opravdu velký displej (5.7″) výrobce roztáhl téměř od okraje k okraji. Stejně jako například u Samsungu S3 nebo S3 mini jde o druh displeje Super AMOLED. Oproti uvedeným mobilům má ovšem Full HD rozlišení. Je to výkonný kus, i když během delšího malování se párkrát na několik sekund zasekl a hned druhý den zatuhl tak, že jsem raději vyndal baterii. Vzhledem k ceně, za kterou si pořídíte průměrný herní notebook nebo dva notebooky se slabším procesorem to krapet zamrzí. Ale abych jen nehanil, na ten displej si člověk zvykne raz dva a telefon je obecně velmi svižný. První dva testy 3DMarku v 720 a 1080 HD měly často kolem 60 fps (někdy to padalo až k 20).
Nečekejte, že z hodinek budete tweetovat, likeovat statusy nebo psát sms. To prostě není možné a na tak malý displej se použitelná klávesnice nevleze. Na stranu druhou s nimi lze volat (najdete v nich i kontakty z mobilu a schůzky z Google Kalendáře), fotit či točit video a samozřejmě na nich vidíte čas, počasí a můžete si zapnout krokoměr, hlasové poznámky nebo stopky. Zamrzela absence kalkulačky, která by se na displej ještě tak akorát vešla. A překvapily i přednastavené designy „ciferníků“. Proč byla zvolena jen černá, oranžová a bílá netuším (osobně mi tento barevný rozvrh vyhovuje dost – tento blog má barevně k této kombinaci velmi blízko), ale proč nebyla uživatelům dána možnost výběru ze všech barev nechápu.

Takže jak se to nosí?

Docela to jde, čekal jsem větší problémy, protože hodinky jsem nosil naposledy v páté třídě a pak možná půl roku nějaké plastové Swatchky od (tehdy ještě) Paegase. Pokud pracujete za stolem u počítače, možná vás budou krapet tlačit. Zapínání je totiž poměrně vysoké a asi s ním budete narážet na stůl. Běhání si s hodinkami taky nedokážu příliš představit, to by se mi ruka pod páskem asi nemálo potila.

Fotku pořídíte rychleji, než byste vytáhli telefon z kapsy.

Fotoaparát je díky své pohotovosti jednou z nejvíce cool věcí na celých hodinkách. Dělá použitelné fotky a dokonce použitelná 720p videa. Škoda jen jejich nesmyslného omezení délky na 15 sekund. PROČ? Jde o technické či etické omezení (cache, paměť či aby nedocházelo k zneužívání a natáčení dlouhých videí nic netušících lidí)? Síla focení pomocí hodinek Gear je v rychlosti. Zvednete ruku (jako když se na ně chcete kouknout), přejedete prstem po displeji (shora dolů) a ve chvíli kdy klepnete na displej, jste pořídili fotku. Celé to jde zvládnout asi tak za 1-2 sekundy. Za tu dobu ani nevytáhnete mobil z kapsy.

Jak se s tím volá?

Několik málo hovorů jsem s tím absolvoval. Na Náměstí republiky hned dva a šlo to i přes ruch města dobře. Po prvním tříminutovém hovoru jsem ale zaregistroval, že mně bolí ruka, kterou si držím v nezvyklé poloze. Při telefonování jsem si dával hodinky střídavě k ústům a uchu, po chvílí jsem si prostě opřel pěst o tvář a do toho ještě mluvil, takže lidé okolo mohli být krapet zmatení, co se to tam motá za blázna.

Zažijte Chytrý život. Nová výzva je tady.

Chtěli byste si taky osahat nejnovější zařízení a technické vychytávky? Teď máte jedinečnou příležitost – startuje další výzva #Chytryzivot. Budeme opět testovat Samsung GALAXY Note 3 i GALAXY Gear a také andoidí fotomobil Samsung GALAXY S4 Zoom s 16 Megapixely a desetinásobným optickým zoomem.

nova-vyzva-fin

Stačí tweetnout s hashtagem #Chytryzivot důvod, proč bychom měli vybrat právě vás. Brzy ohlásíme další smartborce.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru