CES News: Sony Xperia Z1 Compact má maximální výbavu v malém balení

Na právě probíhajícím veletrhu CES v americkém Las Vegas představilo Sony telefon, ze kterého bude mít spousta zájemců radost. Xperia Z1 Compact má totiž maximální výbavu top-modelů a zároveň příznivé kapesní rozměry.

Zmenšená Xperia Z1 byla jednou z očekávaných novinek největšího veletrhu spotřební elektroniky a Sony tak jejím představením splnilo „povinnost“. S rozměry 127 x 64,9 x 9,5 mm novinka výborně padne do ruky. Je to ideální telefon pro všechny, kdo hledají výkonný smartphone se špičkovou výbavou a přitom jim nevyhovují obří rozměry stávajících vlajkových lodí.

Sony_Xperia_Z1_Compact_07

Čekají vás barevné kryty a voděodolná konstrukce.

Ve výbavě nedělá Z1 Compact žádné kompromisy. Schopnosti telefonu jsou shodné s velkým modelem Z1, který najdete třeba i v naší nabídce. Jediným rozdílem je menší displej, tentokrát s úhlopříčkou 4,3 palce a tomu odpovídajícím HD rozlišením namísto Full HD. I tak je displej velmi jemný a patří k přednostem telefonu. Novinkou je v tomto případě možnost ovládat displej i v rukavicích.

Sony_Xperia_Z1_Compact_05

Široký výběr příslušenství bude samozřejmostí.

Zbytek hardwaru přebírá Xperia Z1 Compact od své větší sestry. Telefon pohání špičkový čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 800 a 2 GB RAM, je tu NFC, Bluetooth 4.0 i podpora LTE sítí. Telefon má 16 GB vnitřní paměti a slot na karty micro SD, fotoaparát je opět výborný dvacetimegapixelový Exmor R.

I design a zpracování telefonu zůstávají stejné.Sony Xperia Z1 Compact je voděodolná a splňuje také certifikaci IP58. V prodeji by se novinka měla objevit v průběhu února a my se těšíme, že tento výkonný a přívětivě malý smartphone zařadíme do naší nabídky. Telefon bude k dispozici ve čtyřech barvách – bílé, černé, žluté a růžové.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru