CES News: Phablet Huawei Ascend Mate2 4G má obří baterku a nabije jiný mobil

V Las Vegas na největším veletrhu spotřební elektroniky představil Huawei svůj nový phablet (kříženec mezi telefonem a tabletem) Ascend Mate2. Telefon má dobrou výbavu, ale nežene se za superlativy. Výrobce kladl důraz na výdrž baterie, zajímavostí je možnost z telefonu nabíjet jiný přístroj.

Ascend Mate2 4G je další ze stále oblíbenějších phabletů a navazuje na loňský model Mate, který byl rovněž představen na veletrhu CES v Las Vegas. Mate2 překvapivě neudělal ve výbavě takový krok kupředu, jako by se očekávalo. Huawei však doladil detaily tak, aby byl telefon v praxi co nejlépe použitelný.

Huawei_Ascend_Mate2_4G_07

Budete si moci vybrat mezi černou a bílou variantou.

Displej tak například zůstal u úhlopříčky 6,1 palce a HD rozlišení, i když konkurenti mívají Full HD rozlišení. Huawei však displej vylepšil tak, že se svou kvalitou může Full HD panelům rovnat, navíc je podstatně úspornější. Displej lze také ovládat v rukavicích. Novinkou ve výbavě phabletu  je podpora LTE sítí. Huawei se opět chlubí tím, že díky jeho zkušenostem s mobilní infrastrukturou je i bezdrátová část telefonu je nebývale úsporná.

Huawei_Ascend_Mate2_4G_01

Zadní strana phabletu Huawei Ascend Mate2 4G.

O pohon modelu se stará čipset Qualcomm Snapdragon 400 se čtyřmi jádry, dále jsou tu 2 GB RAM, 16 GB vnitřní paměti a slot na paměťové karty. Fotoaparát má rozlišení 13 megapixelů a pochází od Sony. Čelní kamera má pětimegapixelové rozlišení a několik zajímavých funkcí, mezi nimi například panoramatický autoportrét nebo omlazení obličeje v až deseti krocích.

Velkým lákadlem přístroje bude výdrž baterie na jedno nabití. Představitelé Huawei tvrdí, že telefon vydrží bez problémů dva dny i při opravdu aktivním využívání. Konkurenci prý v  praktické výdrží baterie Mate2 deklasuje. Není divu, uvnitř těla telefonu je totiž ukryta baterie s kapacitou 4 050 mAh. Huawei dokonce připravil speciální funkci, kdy si můžete z telefonu nabít jiný telefon, kterému právě dochází baterie.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru